ΕΛΑΣ: Σε καλό δρόμο οι έρευνες για την Marfin

ΕΛΑΣ: Σε καλό δρόμο οι έρευνες για την Marfin
Στεφάνι στην μνήμη των θυμάτων της Marfin Eurokinissi

Ουσιαστική είναι η έρευνα που γίνεται μετά το "ξεπάγωμα" του φακέλου και ενδεχομένως σύντομα να οδηγήσει ίσως ακόμα και σε εξιχνίαση αφού φαίνεται να ξεκαθαρίζουν πια πρόσωπα και ρόλοι

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι έρευνες της Κρατικής Ασφάλειας για την υπόθεση της Marfin, έστω και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια από τα τραγικά γεγονότα.

Ο νέος γύρος επαναξιολόγησης των στοιχείων του ογκοδέστατου φακέλου της υπόθεσης, παλιών καταθέσεων, συγκέντρωσης πληροφοριών, συσχετισμών με πλάνα από κλειστά κυκλώματα, κάμερες και φωτογραφίες, η ανάλυση όλων αυτών κυριολεκτικά από την αρχή, έχει οδηγήσει ήδη σε συμπεράσματα, ενδεχόμενη ταυτοποίηση ατόμων και ρόλων που αυτοί είχαν στο περιστατικό, αλλά και στον εμπρησμό του Ιανού και ενδεχομένως σύντομα να οδηγήσουν σε εξελίξεις.

Σίγουρα υπάρχουν ακόμα ύποπτοι που πρέπει να μπουν στο «κάδρο», αλλά φαίνεται πως ένας ικανός αριθμός ατόμων που έχουν μπει στο στόχαστρο των ερευνών, «κλειδώνουν» για τον ρόλο τους και φαίνεται να είναι άτομα τα οποία έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές.

Η υπόθεση βεβαίως βρίσκεται σε κύρια ανάκριση και τυχόν νέες καταθέσεις να ληφθούν με αυτή την διαδικασία, αλλά στο ερευνητικό κομμάτι, φαίνεται πως δικαιώνεται πλήρως η πρόθεση της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για πλήρη επανεξέταση της υπόθεσης από εντελώς μηδενική βάση.

Λεπτομέρειες γύρω από τα άτομα που σφίγγει ο κλοιός σίγουρα δεν μπορούν ειπωθούν σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο της έρευνας, άλλα όπως λένε και υψηλόβαθμες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. «για να ληφθεί η απόφαση να γίνει αυτή η διαδικασία σίγουρα υπάρχει και λόγος και ουσία που αυτό συμβαίνει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα