Serial Killer: Ψάχνουν δεύτερη βαλίτσα μετά την ανάσυρση τσιμεντομπλόκ – Προς παραίτηση ο αρχηγός της αστυνομίας

Serial Killer: Ψάχνουν δεύτερη βαλίτσα μετά την ανάσυρση τσιμεντομπλόκ – Προς παραίτηση ο αρχηγός της αστυνομίας
, 2 2019. , 2 2019.

Με σόναρ συνεχίζονται οι έρευνες σε Ξυλιάτο και Μιτσερό για την ανεύρεση των θυμάτων του 35χρονου "Ορέστη" - Φωτογραφία με το αντικείμενο που ανασύρθηκε ανέβασε στο facebook ο αρχηγός της Πυροσβεστικής - Στον Αναστασιάδη ο Αρχηγός της Αστυνομίας μια μέρα μετά την παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης.

Με τη βοήθεια του σόναρ επαναρχίζουν σήμερα, για 20η μέρα, στην Κύπρο οι έρευνες για ανεύρεση των πτωμάτων των θυμάτων του «Ορέστη». Χθες, οι έρευνες ολοκληρώθηκαν με την ανάσυρση του τσιμεντομπλόκ που εντοπίστηκε σε βάθος τριών μέτρων στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, εκεί όπου οι αρχές αναζητούν τις σορούς των Maricar Valdez, Livia Florentina και Elena Natalia.

Το σύστημα σόναρ, το οποίο φτάνει σήμερα στην Κύπρο, θα αρχίσει έρευνες από την Κόκκινη Λίμνη οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν 1-2 μέρες. Ακολούθως θα συνδράμει τις προσπάθειες στη λίμνη Μεμί, όπου πιθανόν να χρειαστεί περισσότερες μέρες. Τα στοιχεία που θα καταγράψει το σύστημα αναμένεται να ρίξουν φως σε πολλά σημεία στις δύο λίμνες, στα οποία μέχρι στιγμής η πρόσβαση ήταν δύσκολη.

Χθες βράδυ, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, ανέβασε στο Facebook φωτογραφία με το αντικείμενο που ανασύρθηκε χθες από την Κόκκινη Λίμνη.

Η χθεσινή μέρα των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη ξεκίνησε με εμπόδια, καθώς διαπιστώθηκε ότι ο γερανός που είχε επιστρατευτεί για την επιχείρηση ήταν μικρός, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί νέο γερανοφόρο όχημα από τη Λάρνακα, το οποίο έφτασε γύρω στις 5 το απόγευμα.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιατό εκεί όπου ψάχνουν τη σορό της 6χρονης Sierra, κόρης της Mary Rose. Την ίδια στιγμή, οι ανακριτές βρίσκονται σε αναμονή για την ταυτοποίηση των άλλων τριών πτωμάτων που έχουν εντοπιστεί σε Μιτσερό και Ορούντα. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA θα δείξουν αν πρόκειται για τις Livia Florentina (Κόκκινη Λίμνη), την Arian Palanas (φρεάτιο μεταλλείου) ή την Κάτχα Ανού (πεδίο βολής Ορούντας).

Παραιτείται ο αρχηγός της αστυνομίας

Ο Ιωνάς Νικολάου υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον Πρόεδρο, ο οποίος την έκανε αποδεκτή, εκφράζοντας λύπη και πλέκοντας του το εγκώμιο. Ο κ. Νικολάου τόνισε πως η παραίτηση υποβλήθηκε για λόγους ευθιξίας, αν και ο ίδιος δεν είχε προσωπική ευθύνη και δεν είχε ενημερωθεί καθόλου για τους χειρισμούς της Αστυνομίας. Έκανε λόγο για ελλιπή διερεύνηση και παραλείψεις και για αυτό θα ζητούσε χθες τον διορισμό ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών.

Ο κ. Νικολάου με παράκληση του Προέδρου θα παραμείνει στη θέση του για μικρό διάστημα, ώστε να καταθέσει στο Υπουργικό τα νομοσχέδια για αναμόρφωση της δικαιοσύνης. Η παραίτηση μοιραία συμπαρασύρει και τον αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου, ο οποίος σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο. Ο κ. Αναστασιάδης προτίθεται να ανακοινώσει την παύση του, σε περίπτωση που δεν υποβληθεί παραίτηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα