Σήμερα οι καταθέσεις Κ. Σημίτη, Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Σήμερα οι καταθέσεις Κ. Σημίτη, Β. Παπανδρέου και Γ. Παπαντωνίου στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ο πρώην πρωθυπουργός και οι υπουργοί, που διετέλεσαν μέλη του ΚΥΣΕΑ, κλήθηκαν να καταθέσουν, μετά από αίτημα του καταδικασθέντα υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου διεξάγεται η δίκη για το αποκαλούμενο "μαύρο πολιτικό χρήμα".

Ο πρώην υπουργος Κώστας Σημίτης, αλλά και οι διατελέσαντες υπουργοί Βάσω Παπανδρέου, Ευαγγ. Βενιζέλος και Γ. Παπαντωνίου, πρόκειται να περάσουν σήμερα την πύλη του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του αποκαλούμενου “μαύρου πολιτικού χρήματος”, με βασικό κατηγορούμενο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Τα τέσσερα πολιτικά πρόσωπα, καθώς και οι πτέραρχος εν αποστρατία Αθ. Τζογάνης, στρατηγός εν αποστρατία Εμμ. Παραγιουδάκης και ναύαρχος εν αποστρατεία Γ. Ιωαννίδης, που επίσης έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα,, αποτέλεσαν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ τα έτη 1996 έως 2004, περίοδος κατά την οποία υπουργός Εθν. Αμυνης διετέλεσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η απόφαση του δικαστηρίου να εξεταστούν ως μάρτυρες ο πρώην πρωθυπουργός και οι υπουργοί ήλθε στις αρχές Απριλίου, μετά από αίτημα της υπεράσπισης Τσοχατζόπουλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κλήτευση των συγκεκριμένων μαρτύρων είχε εισηγηθεί και ο εισαγγελέας της έδρας, προκειμένου να εξεταστούν κατά την ακροαματική διαδικασία.

Πρόκειται για ένα αίτημα το οποίο ο καταδικασθείς υπουργός έχει υποβάλει ενώπιον της Δικαιοσύνης και στο παρελθόν τόσο στο στάδιο της ανάκρισης όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όμως δεν είχε γίνει δεκτό.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του πρώην υπουργού, τα συγκεκριμένα πρόσωπα θα μπορέσουν να δώσουν διευκρινήσεις για το ρόλο του ΚΥΣΕΑ, το οποίο προχωρούσε στην έγκριση ή στην απόρριψη προμηθειών για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Πάντως, κατά το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, οι εισαγγελείς της έδρας Γεωργία Αδειλίνη και Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος είχαν προτείνει την απόρριψη του ίδιου αιτήματος του πρώην υπουργού -θέση που έγινε δεκτή από τους δικαστές- επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ για την προμήθεια των υποβρυχίων και των ΤΟR-Μ1.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα