Σκουρλέτης: Η πολιτεία να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ

Σκουρλέτης: Η πολιτεία να κάνει ό,τι επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η δίκη της ΧΑ
Πάνος Σκουρλέτης και ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, στην δίκη της Χρυσής Αυγής Eurokinissi

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκ. Γκίζις. Τα μηνύματά τους για την επιτάχυνση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Στην δίκη της Χρυσής Αυγής παρευρέθη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Πάνο Σκουρλέτη, συνοδευόμενη από τον επικεφαλής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Γκέγκορ Γκίζι.

Σε δηλώσεις κατά την αποχώρηση τους από τις φυλακές του Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκη των χρυσαυγιτών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αναφέρθηκε στην απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί, υπογραμμίζοντας ότι ο ναζισμός και ο φασισμός υπήρξαν ό,τι πιο αποτρόπαιο έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα στη σύγχρονη ιστορία της ενώ για την παρουσία τους στη δίκη ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είμαστε όμως εδώ έξω από τη δίκη της Χρυσής Αυγής για να στείλουμε ένα μήνυμα πρώτα απ’ όλα πως δεν ξεχνάμε τους αγώνες του ελληνικού λαού ενάντια στο ναζισμό, αλλά ταυτόχρονα να πούμε και να διεκδικήσουμε την καταδίκη των σύγχρονων απογόνων αυτών των αποτρόπαιων ιδεών. Κι αυτή δεν είναι άλλη από τη Χρυσή Αυγή. Διεκδικούμε την πολιτική τους απομόνωση και την καταδίκη της εγκληματικής τους δραστηριότητας”.

Για την παρουσία του Γκρέγκορ Γκίζι, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως στέλνει το μήνυμα πως “τους λαούς τους ενώνει ο αγώνας για την ελευθερία, τη δημοκρατία, τα μεγάλα ιδανικά της κοινωνικής απελευθέρωσης”.

Ερωτηθείς για το αν θα πρέπει να επιταχυνθεί η διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως η πολιτεία οφείλει να κάνει ό,τι επιβάλλεται προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. “Είναι μια δικαίωση για τον Παύλο Φύσσα, για την οικογένειά του, αλλά είναι και μια απαίτηση του ελληνικού λαού”, πρόσθεσε.

Από την μεριά του, ο Γκρέγκορ Γκίζι εξέφρασε την χαρά του που βρίσκεται στην Αθήνα στην επέτειο της απελευθέρωσής της, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την άνοδο της ακροδεξιάς και του φασισμού στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε εκτενός και στο ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, υπογραμμίζοντας πως “εφ’ όσον μετά το 1950 και τα τελευταία χρόνια έχουμε βρει μια λύση για όλους εκείνους που ως αιχμάλωτοι πολέμου εστάλησαν σε καταναγκαστικά έργα στη Γερμανία, τότε τίποτε δεν μας εμποδίζει να βρούμε μια λύση και για τα θύματα και για τους οικείους των θυμάτων εδώ πέρα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα