Σε σουπερμάρκετ ναρκωτικών είχε μετατρέψει το ακατοίκητο της οδού Αντωνιάδου το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε

Καρέ από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ακατοίκητο κτίριο της οδού Αντωνιάδου
Καρέ από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο ακατοίκητο κτίριο της οδού Αντωνιάδου EUROKINISSI

Ήταν τόση η πελατεία από την περιοχή της ΑΣΟΕΕ και των Εξαρχείων, ώστε τα μέλη του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών άνοιξαν τρύπες στους τοίχους για να πουλάνε πιο γρήγορα και μάλιστα με βάρδιες και σε 24ωρη βάση.

Τέλος στην πολύμηνη και παράνομη δραστηριότητα πολυπληθούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών όλων των ειδών σε τοξικομανείς του κέντρου της Αθήνας, της περιοχής της ΑΣΟΕΕ και των Εξαρχείων, έβαλε η Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από 4μηνη παρακολούθηση και έφοδο, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο ακατοίκητο κτίριο της οδού Αντωνιάδου, απέναντι από την ΑΣΟΕΕ.

Συνελήφθησαν 10 αλλοδαποί, 5 Πακιστανοί εκ των οποίων ένας ο «εγκέφαλος» της συμμορίας και 5 Αφγανοί, όλοι τους μέλη του κυκλώματος.

ADVERTISING

Ήταν τόση η πελατεία από την περιοχή της ΑΣΟΕΕ και των Εξαρχείων που έφτασαν στο σημείο να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους για να πουλάνε πιο γρήγορα τα ναρκωτικά από εκεί και μάλιστα με βάρδιες και σε 24ωρη βάση. Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκε πλήθος ποσοτήτων ναρκωτικών όλων των ειδών, χρηματικά ποσά και όπλα.

Ναρκωτικά
Ναρκωτικά ΕΛ.ΑΣ.

 

Τα ναρκωτικά τα αποθήκευαν σε διαμερίσματα-«καβάτζες» στην ευρύτερη περιοχή και στο κτίριο της οδού Αντωνιάδου έφταναν όλες οι δόσεις έτοιμες. Μάλιστα, ποσότητες ecstasy με το ίδιο λογότυπο είχαν εντοπιστεί στα Εξάρχεια και σε προηγούμενες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιοχή. Τα ραντεβού με τον «εγκέφαλο» γίνονταν καθημερινά σε κρυφές τοποθεσίες για την παράδοση των χρημάτων από τις πωλήσεις.


Όπλα
Όπλα ΕΛ.ΑΣ.

Η επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ.

Για την υπόθεση ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης δήλωσε:

«Η συστηματική και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής οδήγησε στην ανακάλυψη «ορμητηρίου» διακίνησης ναρκωτικών, εγκατεστημένου σε ερειπωμένο ακατοίκητο κτήριο, στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Αντωνιάδου, δίπλα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το κτίριο αυτό, μέλη πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, όλο το 24ωρο, στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) αλλά και σε περιοχές στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια.

Από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε "εμπορική επιχείρηση".

Μάλιστα, σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και οπές (τρύπες) στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Παράλληλα για την υποστήριξη του δικτύου της διακίνησης των ναρκωτικών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου.

Μαχαίρια
Μαχαίρια ΕΛ.ΑΣ.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες οργανωμένες διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συλλάβαμε 10 αλλοδαπούς - μέλη της οργάνωσης - και κατασχέσαμε ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών, όπως ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha) και ecstasy. Επιπλέον κατασχέσαμε οπλισμό, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση τους.

Στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., των Ομάδων Ασφάλειας του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικός σκύλος. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξάρθρωση, για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια των ερευνών και των επιχειρήσεων.

Συνοψίζοντας θέλω να επισημάνω ότι η δομή, η εσωτερική διάθρωση και τα λοιπά ιδιαίτερα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης καταδεικνύουν την κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής στο πεδίο της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το οποίο από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται τουλάχιστον σε 100.000 ευρώ.

Ναρκωτικά
Ναρκωτικά ΕΛ.ΑΣ.

 

Περαιτέρω λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου:

«Όπως σας προανέφερε ο κ. Διοικητής πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με «επαγγελματικού» τύπου υποδομή καθώς και εσωτερική διάρθρωση με κατανομή ειδικότερων ρόλων, στο πεδίο της διακίνησης και της εμπορίας των ναρκωτικών.

Πιο αναλυτικά από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και σε σχέση με τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (modus operandi), προέκυψαν τα ακόλουθα:

-τον ρόλο του αρχηγού της οργάνωσης είχε αναλάβει συλληφθείς αλλοδαπός, ο οποίος καθοδηγούσε με εντολές και οδηγίες τα μέλη της, τους προμήθευε με ναρκωτικά, αποθήκευε και φύλαγε τις ποσότητες των ναρκωτικών σε ειδικό χώρο απόκρυψης (καβάντζα), ενώ εισέπραττε και διαχειριζόταν τα χρήματα που προέρχονταν από την πώληση αυτών

.

Ναρκωτικά
Ναρκωτικά ΕΛ.ΑΣ.

-άλλος συλληφθείς αλλοδαπός, δρούσε ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) των χώρων φύλαξης και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών,

-δύο άτομα εκτελούσαν τη νυχτερινή βάρδια (22:00-10:00), ο πρώτος επιφορτισμένος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, ο δεύτερος ως παρατηρητής (τσιλιαδόρος) και διακινητής των ποσοτήτων αυτών, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου,

-τρία άτομα είχαν αναλάβει την πρωινή βάρδια (10-22), ο πρώτος με την φύλαξη και την διακίνηση των ναρκωτικών από το υπόγειο επί της οδού Αντωνιάδου και 28ης Οκτωβρίου ακατοίκητου κτιρίου, οι δε έτεροι ως παρατηρητές (τσιλιαδόροι) και διακινητές των ποσοτήτων αυτών, σε ακαθόριστες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά μήκος της οδού Αντωνιάδου, ενώ

-οι λοιποί συλληφθέντες ήταν επιφορτισμένοι με την αποθήκευση – φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 733 συσκευασίες ηρωίνης, βάρους 1 κιλού και 388,5 γραμμαρίων, 607 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 20 κιλών 411,4 γραμμαρίων, 4 πλάκες και 20 συσκευασίες κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 1 κιλού και 433 γραμμαρίων, 6 συσκευασίες κοκαΐνης, βάρους 151,9 γραμμαρίων, 221 συσκευασίες κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (shisha), βάρους 531 γραμμαρίων, 2.221,5 δισκία ecstasy , με όμοιο «λογότυπο» δισκίων που έχουν κατασχεθεί στα Εξάρχεια και 67 φαρμακευτικά δισκία.

Πρόσθετα, κατασχέθηκε πιστόλι διαμετρήματος 6,35 mm, αεροβόλο πιστόλι, περίστροφο ρέπλικα, 88 φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων, τα χρηματικά ποσά των 3.651 € και 6 δολαρίων Η.Π.Α., τέσσερις ζυγαριές ακριβείας, 20 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τέσσερις ατζέντες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων από αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών και χρηματικά ποσά, σιδερογροθιά, σουγιάδες, πτυσσόμενα στιλέτα και μεταλλικοί ράβδοι (γκλοπ), μαχαίρια, σπάθα, δρεπάνι, ξύλινοι ράβδοι, ψαλίδια με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης, ξύλινο σφυρί, πένσα με υπολείμματα κατεργασμένης κάνναβης και πλήθος νάιλον συσκευασιών που χρησιμεύουν για τη συσκευασία ναρκωτικών ουσιών.

Ναρκωτικά
Ναρκωτικά ΕΛ.ΑΣ.

 

Επίσης, κατά την επιχείρηση, συνελήφθη μία αλλοδαπή για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ προσήχθησαν επιπλέον τέσσερις αλλοδαποί, από τους οποίους οι τρεις οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, για διοικητική απέλαση.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά στην περιοχή της ΑΣΟΕΕ

SHARE:

24Media Network