Σπείρα ανηλίκων κατέκλεβε πεζούς στα Μέγαρα

Περιπολικό και αστυνομικοί σε δρόμο των Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα όπου βρέθηκαν νεκρά και με εγκαύματα βρέθηκαν μια 77χρονη και 44χρονος ανηψιός της σε ισόγεια κατοικία, όπου είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης φωτιά. Το σπίτι έφερε ίχνη αναστάτωσης και η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. 
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
Περιπολικό και αστυνομικοί σε δρόμο των Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα όπου βρέθηκαν νεκρά και με εγκαύματα βρέθηκαν μια 77χρονη και 44χρονος ανηψιός της σε ισόγεια κατοικία, όπου είχε εκδηλωθεί μικρής έκτασης φωτιά. Το σπίτι έφερε ίχνη αναστάτωσης και η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της εγκληματικής ενέργειας. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε, πολυμελής εγκληματική ομάδα ανηλίκων, που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε βάρος πεζών στα Μέγαρα

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα ανηλίκων ρομά τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος πεζών στην περιοχή των Μεγάρων.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στον οικισμό ρομά στην περιοχή Βλυχός Μεγάρων, συνελήφθησαν συνολικά 8, εκ των οποίων πέντε ανήλικοι, ηλικίας από 11 έως 17 ετών, μέλη της σπείρας και τρεις ενήλικες. Επιπλέον, αναζητούνται άλλοι 10 συνεργοί τους.

Σε βάρος των ανηλίκων, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, των διακεκριμένων κλοπών και ληστειών και σε βάρος των ενηλίκων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, οι ανήλικοι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τετραμήνου εγκληματική ομάδα και διέπρατταν κλοπές και ληστείες στα Μέγαρα. Συγκεκριμένα, ως προς τις κλοπές, αφαιρούσαν κυρίως μοτοσυκλέτες τις οποίες είτε επέστρεφαν στους ιδιοκτήτες έναντι αντιτίμου είτε τις έκαιγαν ενώ όσον αφορά στις ληστείες, αυτές διαπράττονταν σε βάρος ηλικιωμένων και ανήλικων ατόμων από τους οποίους αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα, τσάντες και πορτοφόλια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες έχουν διαπράξει 35 κλοπές οχημάτων και έξι ληστείες, ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε τους ανηλίκους σε Ειδικό Ανακριτή.

SHARE: