Σπείρα διακινητών έπαιρνε 5.000 το άτομο για να περάσει πρόσφυγες και μετανάστες στα Σκόπια

Σπείρα διακινητών έπαιρνε 5.000 το άτομο για να περάσει πρόσφυγες και μετανάστες στα Σκόπια

Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, απετράπη η παράνομη μεταφορά 87 Σύρων με τελικό προορισμό μέσω Αλβανίας και Βαλκανίων, την Γερμανία

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση παράνομων διακινήσεων αλλοδαπών. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες, απετράπη η παράνομη μεταφορά 87 Σύρων με τελικό προορισμό την Γερμανία μέσω Βαλκανίων.

Οι διακινητές που συνελήφθησαν είναι πέντε και συγκεκριμένα, τρεις Σύροι, ένας Ιρακινός και ένας Έλληνας, ηλικίας 38, 34, 52, 26 ετών και ο 49χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για Διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την Ελλάδα προς τρίτες χώρες.

Ειδικότερα , στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Σταυρούπολης, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε λεωφορείο με ξένες πινακίδες, 87 Σύροι, μεταξύ των οποίων 46 ανήλικοι, έχοντας ως οδηγό τον 49χρονο, με σκοπό την παράνομη μεταφορά τους στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, οι αλλοδαποί συνεργοί νωρίτερα, είχαν αναλάβει, κατά περίπτωση, το ρόλο της μεταφοράς των αλλοδαπών στο εν λόγω λεωφορείο, καθώς και την επιτήρηση της επιβίβασης σε αυτό. Επιπλέον προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, θα κατέβαλαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.000 δολαρίων έκαστος (τμηματικά), έχοντας ως τελικό προορισμό την Γερμανία.

Κατασχέθηκαν συνολικά: το παραπάνω λεωφορείο, ως μέσο της παράνομης μεταφοράς, και από την κατοχή των διακινητών, το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ και 7 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

SHARE:

24Media Network