Σπείρα διαρρηκτών με προτίμηση τα καταστήματα του "Πλαισίου" και στόχο τα i-phone

Σπείρα διαρρηκτών με προτίμηση τα καταστήματα του "Πλαισίου" και στόχο τα i-phone

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα της ίδια αλυσίδας στο Μαρούσι, στο Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, στην Κηφισιά, στην Μεταμόρφωση και στον Πειραιά

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές από την αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών «Πλαίσιο» με ιδιαίτερη προτίμηση τα i-phone.

Από άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνελήφθησαν στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, τρείς Αλβανοί ηλικίας 18, 18 και 40 ετών, οι οποίοι νωρίτερα αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από κατάστημα της αλυσίδας στην περιοχή, ένα κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, αναζητούνται τρείς συνεργοί τους, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και των διακεκριμένων κλοπών κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα και την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από αρχές του τρέχοντος έτους εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών της ίδιας αλυσίδας, από τα οποία αφαιρούσαν κυρίως συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που χρησιμοποιούσαν και στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικού υπολογιστή, τέσσερις ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μία παιχνιδομηχανή.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 9 περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στο Μαρούσι, Νέο Ψυχικό, Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Μεταμόρφωση και Πειραιά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για ανάκριση σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE:

24Media Network