Σπείρα εισέβαλε σε σπίτια ηλικιωμένων στη Γλυφάδα με την μέθοδο της απασχόλησης

Σπείρα εισέβαλε σε σπίτια ηλικιωμένων στη Γλυφάδα με την μέθοδο της απασχόλησης
Φωτογραφία αρχείου MotionTeam

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής-Συνελήφθησαν τρεις Ρομά ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, ενώ αναζητείται 30χρονη συνεργός τους

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν πρωινές ώρες της περασμένης Δευτέρας στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρείς Ρομά ηλικίας 24, 25 και 31 ετών, μέλη της σπείρας. Αναζητείται 30χρονη, επίσης Ρομά, συνεργός τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα από τον Ιούλιο του 2018, εναλλάσσοντας ανά περιπτώσεις τη σύνθεση και διέπρατταν ληστείες ,κλοπές και απάτες με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Συγκεκριμένα, πρωινές και μεσημβρινές κυρίως ώρες, μετέβαιναν με το όχημα τους σε διάφορες περιοχές και αφού εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα, με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλοι επιχείρησης ηλεκτρικής ενέργειας ή συντηρητές ασανσέρ, τους έπειθαν και εισέρχονταν στις οικίες τους. Εκεί κάποια μέλη τους απασχολούσαν, ενώ έτερα μέλη ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν γινόταν αντιληπτή η πρόθεσή τους, εγκλώβιζαν τα ηλικιωμένα άτομα σε άλλα δωμάτια της οικίας, ή στο χώρο της κουζίνας, φράσσοντας την είσοδο αυτής με ηλεκτρικές συσκευές.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 5 περιπτώσεις ληστειών, τέσσερις περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα απάτης, στις περιοχές της Γλυφάδας, Βούλας, Αργυρούπολης και Παγκρατίου.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το χρηματικό ποσό των 343 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα κοσμήματα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα