Σπείρα Ρομά είχε ρημάξει καταστήματα και πεζούς σε Δυτική Αττική και Κόρινθο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ(ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΕΣ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Εξιχνιάσθηκαν 63 κλοπές και 7 ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πεζών στην Μάνδρα, τα Μέγαρα, τον Ασπρόπυργο και την Κόρινθο

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Μεγάρων, σπείρα Ρομά, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ένοπλες ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων καθώς και σε πεζούς σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και στην Κόρινθο.

Συνελήφθησαν, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμούς Ρομά στα Μέγαρα και στη Μάνδρα, τέσσερις Ρομά, ηλικίας από 15 έως 23 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς συνεργοί τους.

Σημειώνεται ότι, τρία ακόμη μέλη της σπείρας, συνελήφθησαν στις 27 Μαίου 2016 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου για παρόμοια αδικήματα. Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ληστείας και της διακεκριμένης κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της σπείρας προέβαιναν συστηματικά στην διάπραξη κλοπών και ένοπλων ληστειών σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων (κοσμηματοπωλεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, περίπτερα κλπ) καθώς και σε βάρος πεζών, στην ευρύτερη περιοχής της Δυτικής Αττικής καθώς και στην Κόρινθο.

Ειδικότερα, οι δράστες, χρησιμοποιώντας κλεμμένα οχήματα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εντόπιζαν μεταμεσονύκτιες ώρες καταστήματα και με την χρήση λοστών τα παραβίαζαν αφαιρώντας από το εσωτερικό τους χρήματα, προϊόντα, συσκευές και άλλα αντικείμενα. Στις περιπτώσεις που γινόντουσαν αντιληπτοί, ασκούσαν βία ή απειλούσαν με όπλα τα άτομα που τους αντιλαμβάνονταν, προκειμένου να διευκολύνουν την διαφυγή τους.

Επιπλέον, τα μέλη της σπείρας, προέβαιναν και σε ληστείες σε βάρος πεζών, με την απειλή όπλων και μαχαιριών, ενώ κατά τη διαφυγή τους, εγκατέλειπαν τα οχήματα τους και κατέφευγαν εντός του καταυλισμού διαμονής τους. Ύστερα από κατ’ οίκον έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, διαρρηκτικά εργαλεία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσεως, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Από την έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 63 κλοπές και 7 ληστείες σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων και πεζών στην Μάνδρα, τα Μέγαρα, τον Ασπρόπυργο και την Κόρινθο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

SHARE: