Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των διαρρηκτών των ποδοσφαιριστών

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία και οι φωτογραφίες των διαρρηκτών των ποδοσφαιριστών

Θύματα της σπείρας των Αλβανών διαρρηκτών που «χτυπούσαν» βίλες στα Νότια Προάστια, είχαν πέσει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Οτζίτζα Οφόε, Μεχντί Καρσελά, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπίμπρας Νάτχο, Ζοσέ Σα, Παπέ Αμπού Σισέ, Εμανουέλ Εμενίκε, Ματίας Ναουέλ και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο

Στη δημοσιότητα δίνονται κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε Αλβανών, μελών εγκληματικής οργάνωσης, που κατηγορούνται ότι διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις – κλοπές σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στα Νότια προάστια, ανάμεσα τους και σε βάρος ποδοσφαιριστών, η οποία εξαρθρώθηκε στις 2 Ιουνίου από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως την 6-12-2019, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και προκειμένου να διαπιστωθούν και εξιχνιασθούν άδηλες υποθέσεις διαρρήξεων κλοπών.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των μελών της σπείρας μπορείτε να δείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας, πατώντας ΕΔΩ.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9692920 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ανάμεσα στα θύματα της σπείρας ήταν 8 ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και ένας της ΑΕΚ. Πιο συγκεκριμένα, θύματά τους είχαν πέσει οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, Οτζίτζα Οφόε, Μεχντί Καρσελά, Ομάρ Ελαμπντελαουί, Μπίμπρας Νάτχο, Ζοσέ Σα, Παπέ Αμπού Σισέ, Εμανουέλ Εμενίκε, Ματίας Ναουέλ και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Σέρχιο Αραούχο.

Ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Κορωπίου και Ζωγράφου, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ένας 34χρονος άνδρας και 35χρονη γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρείς επιπλέον συνεργοί τους.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα -κατά περίπτωση-αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, απείθειας και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, είχαν ενωθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές-διαρρήξεις σε πολυτελείς μονοκατοικίες και διαμερίσματα στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια, χρηματικά ποσά και επώνυμα είδη ένδυσης.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, για τη διάπραξη των κλοπών χρησιμοποιούσαν κυρίως δύο οχήματα, εκ των οποίων το ένα αμιγώς ως “επιχειρησιακό” για τη μετάβαση και διαφυγή τους από την οικία που είχαν στοχοποιήσει να διαρρήξουν και το έτερο ως “υποστηρικτικό” που σε περίπτωση αδυναμίας του πρώτου, χρησιμοποιείτο ως “όχημα διαφυγής”.

Ο τρόπος εισόδου στις οικίες, ήταν από παράθυρα και μπαλκονόπορτες, τις οποίες παραβίαζαν ευχερώς με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων που έφεραν.

Κατά τη διάρκεια των κλοπών ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί στις κινήσεις τους, φορούσαν γάντια και είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ για την μεταξύ τους επικοινωνία χρησιμοποιούσαν “επιχειρησιακές” τηλεφωνικές συνδέσεις, καταχωρημένες στο όνομα ανύπαρκτων αλλοδαπών.

Ερευνούσαν επιλεκτικά τους χώρους της οικίας, χωρίς να προκαλέσουν αναστάτωση και αφαιρούσαν κοσμήματα, ρολόγια μεγάλης αξίας, επώνυμα είδη ένδυσης και γυναικείες τσάντες, χρήματα, ενώ σε μία περίπτωση είχαν αφαιρέσει και χρηματοκιβώτιο με χρηματικό ποσό.

Με το πέρας της εγκληματικής τους δράσης και σε χρόνο άμεσο μετά τις κλοπές, διοχέτευαν τη λεία τους σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Στην κατοχή τους και μετά από έρευνες σε οικίες και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος από ρολόγια χειρός, κοσμήματα, γυναικείες τσάντες, κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , δύο σπρέι πιπεριού, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, καθώς και δύο “επιχειρησιακά” αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την εγκληματική τους δράση.

Μέχρι στιγμής, πιστοποιήθηκε η συμμετοχή τους σε 33 περιπτώσεις κλοπών στη Γλυφάδα, Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη, Ελληνικό και Κορωπί, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα