Υπόθεση πυραμίδας: Στη φυλακή και δεύτερος

Υπόθεση πυραμίδας: Στη φυλακή και δεύτερος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο χρηματιστής Γ.Δ. για την υπόθεση πυραμίδας, με στόχο - κατά την κατηγορία- την εξαπάτηση επενδυτών με ζημία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Ελεύθερες με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τρεις κατηγορούμενες

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο χρηματιστής Γ. Δ. κατηγορούμενος για την υπόθεση πυραμίδας, με στόχο – κατά την κατηγορία- την εξαπάτηση επενδυτών με ζημία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μετά την πολύωρη απολογία του, ο 47χρόνος χρηματιστής κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος από την 10η τακτική ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ότι ήταν έκ των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος παρουσιαζόταν ως “γκουρού” των οικονομικών.

Κατά πληροφορίες, ο Γ. Δ. επέρριψε όλες τις ευθύνες στον επιχειρηματία Γ. Λ. που προφυλακίστηκε για την ίδια υπόθεση την Παρασκευή. “Μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γ. Λ. ο οποίος από κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Εκείνος ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές” επεσήμανε στην απολογία του ο χρηματιστής και πρόσθεσε:”Έπεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν”.

Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ούτε ο ίδιος, η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Γ. Λ. Που απολογήθηκε την Παρασκευή υποστήριξε από την πλευρά του ότι αυτός εξαπατήθηκε από το συγκατηγορούμενο του χρηματιστή. Στο απολογητικό του υπόμνημα ανέφερα μεταξύ άλλων: “Με χρησιμοποίησε ως (ακούσιο!)  όργανό του, χωρίς να γνωρίζω απολύτως τίποτα για τις εγκληματικές του προθέσεις”.

Κατά περίσταση οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, της συνέργειας σε απάτη, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και της συνέργειας σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ελεύθεροι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι

Μετά την απολογία του χρηματιστή, ακολούθησαν οι απολογίες της συζύγου του και δύο συνεργατιδών του, οι οποίες αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, για τη σύζυγο και τη μια συνεργάτιδα ορίστηκε ο όρος της καταβολής εγγύησης ύψους 300.000 ευρώ, καθώς και αυτοί της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ. Στην δεύτερη συνεργάτιδα του χρηματιστή  επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα