Στην Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

Στην Αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία
EUROKINISSI

Τι έδειξε η βαλλιστική για τα όπλα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Αναλαμβάνει την υπόθεση η Αντιτρομοκρατική

H Αντιτρομοκρατική, ανέλαβε την υπόθεση για τα όπλα που βρέθηκαν στις 16 Νοεμβρίου, σε δασική έκταση στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Σύμφωνα  με ανακοίνωση της αστυνομίας, από τη βαλλιστική εξέταση των τεσσάρων πολεμικών τυφεκίων, προέκυψε ότι είναι "καθαρά" και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατική ή άλλη εγκληματική ενέργεια.

Τα όπλα εντοπίστηκαν το Σάββατο σε ένα ένα πλαστικό βαρέλι.

Μέσα στο βαρέλι βρέθηκαν τέσσερα Καλάσνικοφ, δέκα χειροβομβίδες και 752 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, όλα τυλιγμένα σε σακούλες για να προστατευθούν από την υγρασία.

Το πολεμικό υλικό κατάσχεσε κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που μετέβη στο σημείο.

Την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, επειδή ο τρόπος που φυλάσσονταν ο οπλισμός, δείχνει ότι τον διατηρούσαν κάποιοι που ήθελαν να τον χρησιμοποιήσουν, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομα από τον χώρο του αντάρτικου πόλης, χωρίς βέβαια αυτό να είναι απόλυτο.

Τα όπλα ήταν γρασαρισμένα και μέσα σε νάιλον σακούλες, το δε βαρέλι ήταν προσεκτικά κλεισμένο για να μην επηρεάζεται το υλικό από υγρασία και άλλους παράγοντες.

Από αρμόδια αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι πιθανόν να υπάρξουν κάποια στοιχεία (δακτυλοσκοπικά, DNA, κ.λπ.) από την έρευνα που συνεχίζεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, τα οποία ενδέχεται να ρίξουν φως στο ποιοι μπορεί να βρίσκονται πίσω από την υπόθεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καλάσνικοφ χειροβομβίδες και σφαίρες μέσα σε βαρέλι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία

SHARE:

24Media Network