Στην Κύπρο εκδίδεται ο Μ. Ζολώτας

Στην Κύπρο εκδίδεται ο Μ. Ζολώτας

Είχε συλληφθεί μετά από ένταλμα σύλληψης για υπόθεση δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Την έκδοση του εφοπλιστή Μιχάλη Ζολώτα στην Κύπρο, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας, καθώς σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

"Κάναμε έφεση στον Άρειο Πάγο. Το συμβούλιο έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση για την 29η κατηγορία, και οχι για τις υπόλοιπες 28, η οποία και φέρει τον Μ. Ζολώτα να συνεργεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος το 2013, στη Λευκωσία. Προκειται για ασυγχωρήτως αόριστη κατηγορία. Υπάρχουν, δε, σαφέστατες ενδείξεις οτι ο εντολέας μου δεν θα τύχει δίκαιης δίκης στην Κύπρο" ανέφερε μετά την έκδοση της απόφασης ο δικηγόρος του, Χρ. Μυλωνόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχ. Ζολώτας, που από την ημέρα της σύλληψής του κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, κατηγορείται οτι δωροδόκησε τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη της Κύπρου, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, καταθέτοντας ποσό της τάξης του ενος εκατομμυρίου ευρω σε λογαριασμό εταιρείας της κορης του, Αθηνάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του εχει συνδεθεί με αυτο του Ανδρέα Βγενόπουλου, καθως οι κυπριακές αρχες εκτιμούν οτι πίσω απο τη δωροδοκία κρυβόταν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της MIG, που πέθανε το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η επίμαχη δωροδοκία είχε σαν στόχο ο εμπλεκόμενος πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κυπρου να συναινέσει στη μεταβίβαση μετοχών της Λαϊκής στον Βγενόπουλο, δίχως τον απαραίτητο έλεγχο.

SHARE:

24Media Network