Στο εδώλιο το “Καρούζος Gate”

Στο εδώλιο το “Καρούζος Gate”

Σε δίκη παραπέμπονται έξι άτομα για την πολύκροτη υπόθεση. Ανάμεσά τους ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης  Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα και ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης

Έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο μεγαλοκατασκευαστής Ιωάννης  Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, αλλά και ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, θα βρεθούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το “Καρούζος Gate”.

Στην παραπομπή τους κατέληξε το Συμβούλιο Εφετών, με το υπ’ αριθμ. 1372/2015 βούλευμά του, προκειμένου να δικαστούν κατά περίσταση για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, της φοροδιαφυγής, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της έκδοσης εικονικών τιμολογίων.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν ο έγκλειστος Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του Ρεβέκα Σκαφτούρα, ο Βίκτωρ Ρέστης που φέρεται ως ιδιοκτήτης της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, καθώς και οι εκπρόσωποι αυτής, Χρήστος Ρεκούμης, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος και Ιωάννης  Παναγιωτόπουλος.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την εισήγηση του εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλου, αναφέροντας πως ο Ι.Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Συγκεκριμένα -κατά τους δικαστές- το ζεύγος εμφανίζεται να ίδρυε και να χρησιμοποιούσε μεγάλο αριθμό εταιριών, μεταξύ αλλων καταρτώντας εικονικές συμβάσεις προκειμένου να δικαιολογούν τραπεζικές  συναλλαγές, με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά.

Όσον αφορά στην εμπλοκή της εταιρίας ΦΑΝΤΟΜ, το δικαστικό συμβούλιο κατέληξε πως ήταν η αγοράστρια δύο ακινήτων του  Ομίλου Καρούζου έναντι εικονικού τιμήματος ύψους 5 εκατ. ευρώ, με το πραγματικό να αγγίζει τα 20 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από κάθε κατηγορία απαλλάσσονται τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια. Αντίστοιχα, ο Ιωάννης Καρούζος, η Ρεβέκα Σκαφτούρα και η μητέρα της απαλλάχθηκαν από το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα