Επίθεση με βιτριόλι: Στο Θριάσιο οι αστυνομικοί για να λάβουν κατάθεση από την 34χρονη

Επίθεση με βιτριόλι: Στο Θριάσιο οι αστυνομικοί για να λάβουν κατάθεση από την 34χρονη
Το Θριάσιο Νοσοκομείο EUROKINISSI

Στην κατάθεση του ίδιου του θύματος συγκεντρώνουν πρακτικά τις ελπίδες τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, ελλείψει αξιοποιήσιμων στοιχείων. Γιατί οι μαρτυρίες δεν έχουν προσφέρει κάτι μέχρι στιγμής.

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε μία ακόμα προσπάθεια να πάρουν κατάθεση από την 34χρονη που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι, όπως απέδειξε και η εργαστηριακή ανάλυση, από μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα.

Το μόνο που γνωρίζουν από το ίδιο το θύμα οι αστυνομικοί είναι την μη αξιοποιήσιμη περιγραφή της δράστιδος από το θύμα ως μία γυναίκα, ντυμένη με μαύρα ρούχα, μάσκα, στο πρόσωπο, που σίγουρα δεν ήταν ξανθιά και ενδεχομένως φορούσε σκουφί.

Μόνο με αυτή την περιγραφή η έρευνά τους είναι πάρα πολύ δύσκολη και ευελπιστούν στο να μπορέσει η ίδια να θυμηθεί ενδεχομένως κάτι παραπάνω ή η ίδια να θελήσει να εκμυστηρευτεί κάτι στους αστυνομικούς από την προσωπική ή την επαγγελματική της ζωή.

Στόχος των αστυνομικών είναι να μπορέσουν να κατευθύνουν με κάποιον τρόπο την έρευνα, αφού μέχρι στιγμής όσες καταθέσεις έχουν πάρει από το επαγγελματικό και το κοντινό της περιβάλλον δεν τους έχουν κάνει σοφότερους, ενώ αντί μαρτυριών κρίσιμων για την εξιχνίαση την υπόθεσης έχουν δεχτεί μία καταιγίδα από δήθεν “μαρτυρίες”, που στην πραγματικότητα είναι απλά αδιασταύρωτα κουτσομπολιά.

Εάν εκείνη δεν καταφέρει να κάνει πιο συγκεκριμένο το “κάδρο” για τις Αρχές τότε και εκείνοι θα δυσκολευτούν πολύ να κατευθύνουν την έρευνα.

Η έγκριση για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και των τηλεπικοινωνιών της έχει δοθεί, ωστόσο αναμένονται οι απαντήσεις ενώ και η ανάλυσή τους θα είναι εξαιρετικά χρονοβόρα έως και μη απαραίτητη εάν και για εκεί δεν έχουν κάτι πιο στοχευμένο σε σχέση με πρόσωπα και ημέρες.

Άρα και σε αυτή την περίπτωση πάλι τον πιο κρίσιμο ρόλο έχει η κατάθεση του ίδιου του θύματος. Αναφορικά με τα υλικά κλειστών κυκλωμάτων η γυναίκα που πραγματοποίησε την επίθεση αποδεικνύεται ή πολύ τυχερή ή πολύ έξυπνη έχοντας προσχεδιάσει καλά τις κινήσεις της.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει οι Αρχές να έχουν κάτι αξιοποιήσιμο από τις αναλύσεις των βιντεοληπτικών υλικών, πέρα από κάποια μακρινά πλάνα και καρέ που ίσως σε κάποια από αυτά να καταγράφονται ύποπτες παρουσίες και κινήσεις που να προσομοιάζουν στην περιγραφή.

Ωστόσο, είναι τόσο μακρινά πλάνα που δεν μπορεί κανείς να είναι απόλυτος και σίγουρος για το τι βλέπει, ειδικά όταν μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει κανείς και το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτή τη χειρουργική μάσκα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα