Στον ανακριτή οι ληστές με τα καλάσνικοφ

Στον ανακριτή οι ληστές με τα καλάσνικοφ
ΑΘΗΝΑ-ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΙΤΗ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ Eurokinissi

Ενώπιον του ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι, φερόμενοι ως οι "ληστές με τα Καλάσνικοφ". Σκορπούσαν τον τρόμο στην νοτιοανατολική Αττική. Αντιμέτωποι με ισόβια

Μάχη για να ελαφρύνουν το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν, και το οποίο τους φέρνει αντιμέτωπους ακόμη και με ισόβια, αναμένεται να δώσουν ενώπιον του ανακριτή οι έξι κατηγορούμενοι που φέρονται ως μέλη της συμμορίας με τα Καλάσνικοφ.

Και οι έξι καλούνται να απολογηθούν για δέκα κακουργήματα και πλημμελήματα, τα οποία θα τους αποδοθούν κατά περίπτωση, καθώς η αρχική ποινική δίωξη που τους ασκήθηκε είναι κατά παντός υπευθύνου.

Πρόκειται για τους Αλέξανδρο Πέπα 21 ετών, Ερμίρ Μέτα 20 ετών,  Ερβίστ Μέτα 15 ετών, Ενέα Πάνο 24 ετών,  Σωκράτη Μένικο 26 ετών και μια 16χρονη κοπέλα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συνολικά δέκα πράξεις μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, ληστεία, ομαδικός βιασμός κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή (προβλέπεται ποινή ισόβιας κάθειρξης), διακεκριμένη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοφορία και κατοχή ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία που έχει μέχρι τώρα στα χέρια του ο ανακριτής επρόκειτο για μία πολυπληθή συμμορία, που ακόμα δεν έχει εξαρθρωθεί πλήρως, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από τις προανακριτικές καταθέσεις των κατηγορούμενων προκύπτει πως υπάρχουν συνεργοί τους οι οποίοι ακόμα παραμένουν ασύλληπτοι.

Τρεις από τους κατηγορούμενους φέρονται να παραδέχονται ότι εισέβαλαν σε σπίτια και έκλεβαν χρήματα που πολλές φορές δεν ξεπερνούσαν τα 500 ευρώ, ενώ οι άλλοι δύο αρνούνται κατηγορηματικά κάθε συμμετοχή τους στις ληστείες.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται οι ανατριχιαστικές καταθέσεις δύο γυναικών που βιάστηκαν από τα μέλη της ομάδας.

Μία γυναίκα στην Γλυφάδα και μία γυναίκα στην Ηλιούπολη περιέγραψαν στους αστυνομικούς τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν στα χέρια των εγκληματιών, όταν αυτοί εισέβαλαν στα σπίτια τους και τις κακοποίησαν σεξουαλικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα