Σβάστικες και τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της Απέλλας στην κατοχή των συλληφθέντων ακροδεξιών

Σβάστικες και τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της Απέλλας στην κατοχή των συλληφθέντων ακροδεξιών
Ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός εξεράγει τα ξημερώματα στο Εφετείο Αθηνών και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στην πρόσοψη του κτήριου. Υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε δυο μέσα ενημέρωσης,Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 (ΕUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) eurokinissi

Οι συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής έγιναν κατόπιν εντάλματος για την εμπρηστική επίθεση που είχε γίνει στην ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στο Πειραιά, τα ξημερώματα της 29 Αυγούστου-Μεταξύ άλλων στην κατοχή τους βρέθηκαν και γκαζάκια με κολλημένες πέτρες πάνω τους, ώστε σε περίπτωση έκρηξης να προκαλούσαν μεγαλύτερες ζημιές ή θύματα

Αποκαλυπτικά είναι τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής στις έρευνες που έκανε στα σπίτια των συλληφθέντων. Μεταξύ άλλων στην κατοχή τους βρέθηκαν και γκαζάκια με κολλημένες πέτρες πάνω τους, ώστε σε περίπτωση έκρηξης να προκαλούσαν μεγαλύτερες ζημιές ή θύματα, καθώς επίσης κάλυκες πολεμικών τυφεκίων, μία σημαία της Χούντας, σβάστικες και τρικάκια της Χρυσής Αυγής και της οργάνωσης «Απέλλα».

Πέρα μάλιστα από τους τέσσερις άνδρες συνελήφθη και ένας 17χρονος για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά, σε βάρους του οποίου δεν υπήρχε ένταλμα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες, σύμφωνα με τα σχετικά εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους, είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση του αυτοσχέδιου εμπρηστικού-εκρηκτικού μηχανισμού, αποτελούμενου από γκαζάκια, που προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, τα ξημερώματα της 29 Αυγούστου.

Από την επίθεση δεν είχαν σημειωθεί τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές. Πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 21χρονο και δύο 19χρονους ενώ ακολούθησαν κατ’ οίκον έρευνες.

Ο 26χρονος που φέρεται να οργάνωσε και τους υπόλοιπους ήταν μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Απέλλα», χωρίς όμως να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη επίθεση.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., αναφέρει:

«Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης, αναφορικά με τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρόκειται για τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 19, 19, 21 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης Ανακριτή του Πλημμελειοδικείου Πειραιά, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και της νομοθεσίας για τις εκρηκτικές ύλες.

Επίσης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη και ανήλικος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας σχετικά με τα όπλα και τα εκρηκτικά. Από τις μέχρι τώρα κατ’ οίκον έρευνες, σε περιοχές του Πειραιά και της Αθήνας έχουν βρεθεί και κατασχεθεί:

  • όπλα τύπου “airsoft”
  • δύο φυσίγγια, πολεμικού τυφεκίου και των 9 mm αντίστοιχα, καθώς και κάλυκες πολεμικού τυφεκίου
  • πλήθος μαχαιριών και σουγιάδων

  • δύο φιαλίδια βουτανίου των 500 γραμμαρίων, εκ των οποίων το ένα με επικολλημένες πέτρες

  • πλήθος αθυρμάτων και τρικάκια της “Χρυσής Αυγής” και της “ΑΠΕΛΛΑ”

  • βιβλία ακροδεξιού περιεχομένου και αυτοκόλλητα με σβάστικα

  • σημαία της 21ης Απριλίου 1967 και

  • ψηφιακά πειστήρια, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.»

Οι έρευνες συνεχίζονται

Από την Αντιτρομοκρατική επίσης ερευνάται αν οι συλληφθέντες είναι υπεύθυνοι και για τυχόν άλλες παρόμοιες ενέργειες ή αν συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Παρόμοιες με την «Απέλλα» νεοναζιστικές οργανώσεις με πλήθος εμπρηστικών επιθέσεων σε καταλήψεις αντιεξουσιαστών είναι η «Κόμπατ 18» (όπου το «18» αντανακλά τα αρχικά του ονόματος του Αδόλφου Χίτλερ) και μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνοι και για την βεβήλωση με σβάστικα του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και οι «Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές», επίσης με πλήθος παρόμοιων επιθέσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα