Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε τέσσερις υποθέσεις

Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών σε τέσσερις υποθέσεις
Παρέμβαση της αστυνομίας σε κτίριο στο Μεταξουργείο Eurokinissi

Σε συλλήψεις προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών.

Απανωτές ήταν οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών για την σύλληψη διακινητών ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής και σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, στο Ζεφύρι, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 31χρονη για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και ένας 37χρονος για παράβαση του Νόμου περί Όπλων. Ακόμη, για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ακόμη ένας 34χρονος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών (κοκαΐνης) στη ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, εντοπίστηκε η 31χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση.

Κατόπιν αυτών, κατελήφθη η 31χρονη να κατέχει και για λογαριασμό του 34χρονου, με σκοπό τη διακίνηση, 8 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κοκαΐνη συνολικού βάρους 250,8 γραμμαρίων, 2 καραμπίνες, 3 φυσίγγια και 2 συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη ένας 31χρονος Αλβανός για παράβαση του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και για απείθεια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση του κατηγορούμενου στη διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης δεδομένων, εξακρίβωσης χώρων και ατόμων, ο εντοπισμός του και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Κατόπιν αυτών, κατελήφθη εντός της οικίας του να κατέχει με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους, 69 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μεικτού βάρους 377,3 γραμμαρίων.

Ακόμη, ο δράστης προσπάθησε να ματαιώσει τον έλεγχο από τους αστυνομικούς, καθώς επιβιβάστηκε στην μοτοσυκλέτα του αναπτύσσοντας ταχύτητα, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Από την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 377,3 γραμμάρια κοκαΐνης, χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δίκυκλη μοτοσυκλέτα, συσκευή κινητής τηλεφωνίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην τρίτη περίπτωση, συνελήφθη στο Περιστέρι, ένας 52χρονος Αλβανός για παράβαση της νομοθεσίας περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών και περί Όπλων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης διά της υδροπονικής μεθόδου και διασταύρωσης στοιχείων, εντοπίστηκε και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση του συλληφθέντα, καθώς και οικία στο Περιστέρι εντός της οποίας είχε εγκαταστήσει τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 52χρονος πέραν της καλλιέργειας, δραστηριοποιείτο και στην περαιτέρω διακίνηση ποσοτήτων προϊόντων κάνναβης, στην ευρύτερη περιοχή του Περιστερίου.

Σε έρευνα στην οικία στο Περιστέρι βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 236 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 945 γραμμ. αποσπασμάτων ακατέργαστης κάνναβης, 5.900 γραμμ. κλώνων κάνναβης, 6.500 γραμμ. φύλλων και υπολειμμάτων κάνναβης, μικροποσότητα κοκαΐνης, εξοπλισμός τριών εργαστηρίων, υδροπονικής καλλιέργειας, δενδρυλλίων κάνναβης, 2 πιστόλια με 10 φυσίγγια, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τα χρηματικά ποσά των 900 ευρώ και 1.000 δολαρίων και πλήθος νάιλον συσκευασιών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στην τελευταία περίπτωση, συνελήφθησαν ένας 34χρονος Έλληνας και ένας 33χρονος Αλβανός για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση των κατηγορούμενων στη διακίνηση κοκαΐνης και κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, επετεύχθη μέσω ανάλυσης και διασταύρωσης στοιχείων, χώρων και ατόμων ο εντοπισμός των δραστών και η πιστοποίηση της εγκληματικής τους δράσης.

Κατόπιν αυτών, σε διενεργηθείσα έρευνα κατελήφθη ο Αλβανός να οδηγεί ταξί εντός του οποίου κατείχε για λογαριασμό του ημεδαπού, τρεις νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση σε τρίτους. Επακολούθησε έρευνα στην οικία του 34χρονου στο Ίλιον.

Συνολικά από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ποσότητα κοκαΐνης βάρους 4 κιλών και 410 γραμμαρίων, ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης ( MDMA ) βάρους 1.455 γραμμαρίων, ένα ταξί, το χρηματικό ποσό των 675 ευρώ, 2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και 5 κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα