Συμμορία ληστών στην Πάτρα: Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική – Ο γιος του “Στέλιου” της “17Ν” μεταξύ των συλληφθέντων

Συμμορία ληστών στην Πάτρα: Στις έρευνες η Αντιτρομοκρατική – Ο γιος του “Στέλιου” της “17Ν” μεταξύ των συλληφθέντων
SOOC

"Οσμή" τρομοκρατίας στην υπόθεση στην οποία μπαίνει πλέον και η Αντιτρομοκρατική μετά τη σύλληψη επτά ατόμων που προέρχονται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Έντονη «οσμή» τρομοκρατίας αναδύεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που ενέχεται σε υποθέσεις ληστειών, διακεκριμένων κλοπών, ναρκωτικών, κατοχής όπλων και εκρηκτικών και παράβαση της νομοθεσίας για τις ραδιοσυχνότητες, καθώς φαίνεται παρακολουθούσαν μέσω ασυρμάτου και τις συχνότητες της Αστυνομίας.

Από την Ασφάλεια Πατρών έχουν συλληφθεί επτά άτομα. Όλοι τους σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και κάποιοι εξ αυτών έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο γιος του πρώην μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Ν» Κώστα Καρατσώλη, γνωστός με το κωδικό όνομα «Στέλιος», ο οποίος έχει αποφυλακιστεί πριν 13 χρόνια και ζει μόνιμα πια στην Πάτρα.

Οι συλληφθέντες πραγματοποίησαν επτά ληστείες σε τράπεζες, υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και σε ένα σουπερμάρκετ, όλες με όπλα και περούκες που βρέθηκαν στις κατ’ οίκον έρευνες, όπου επίσης οι πέντε στους επτά συλληφθέντες διατηρούσαν υδροπονικές καλλιέργειες κάνναβης στα σπίτια τους και στην κατοχή τους βρέθηκαν και 18 κιλά κάνναβη.

Τα ευρήματα όμως που μοιραία προκαλούν άλλους συνειρμούς που ξεφεύγουν από το κοινό ποινικό έγκλημα, είναι η κατοχή εκρηκτικών «C4», πυροκροτητών, βραδύκαυστων φυτιλιών κλπ. που συνιστούν έτοιμες προς τοποθέτηση βόμβες. Επίσης βρέθηκαν σημειώσεις με πιθανούς επόμενους στόχους ληστειών, βιβλία για την αναρχία και την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στις έρευνες πλέον έχει εμπλακεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αφού υπάρχει έντονη υποψία πως οι ληστείες, οι κλοπές και η καλλιέργεια και διακίνηση υδροπονικής κάνναβης γινόταν για την χρηματοδότηση ίσως κάποιων αναβαθμισμένων παράνομων ενεργειών που ενδεχομένως ετοίμαζαν οι συλληφθέντες στο πλαίσιο της τρομοκρατίας.

Από την Αστυνομία κατασχέθηκαν και οι ηλεκτρονικοί τους υπολογιστές που θα ελεγχθούν εργαστηριακά, μήπως βρεθούν και τυχόν άλλα στοιχεία σε βάρος τους. Με την ολοκλήρωση της αστυνομικής επιχείρησης αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα