Συνελήφθη 24χρονος με πάνω από 6.000 αρχεία με βιασμούς νηπίων

Συνελήφθη 24χρονος με πάνω από 6.000 αρχεία με βιασμούς νηπίων

Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι παιδόφιλοι του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό-Και στην Αθήνα συνελήφθη παιδόφιλος με εξίσου ογκώδες υλικό και βιασμούς 5χρονων παιδιών

Δεν έχουν τέλος οι εξιχνιάσεις υποθέσεων από ακραία αρρωστημένα άτομα που φέρνει ενώπιον της Δικαιοσύνης η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος συνελήφθη 24χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα αδικήματα της κατοχής, προσφοράς και διάθεσης, μέσω της τεχνολογίας των πληροφοριών και επικοινωνιών, υλικού πορνογραφίας ανηλίκων κατά συνήθεια και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

ADVERTISING

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν διαδικτυακές έρευνες και εντόπισαν ηλεκτρονικά ίχνη εντός της ελληνικής επικράτειας.

Τα στοιχεία που προέκυψαν τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων - δεδομένων από την οποία ταυτοποιήθηκαν γεωγραφικά, μεταξύ άλλων, τα ηλεκτρονικά ίχνη του 24χρονου, σε χωριό έξω από την Ξάνθη.

Κατά τη διάρκεια της επιτόπιας έρευνας, προχθές, στο πατρικό σπίτι του 24χρονου ανέργου στο χωριό αυτό της Ξάνθης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος με τη συνδρομή του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, κατελήφθη μάλιστα επ’ αυτοφώρω o 24χρονος να διαμοιράζει υλικό πορνογραφίας ανηλίκων σε χρήστες του εξωτερικού, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 6.000 αρχεία με σκληρή σεξουαλική κακοποίηση και βιασμούς νηπίων, 2-3 ετών! Τα περισσότερα από αυτά τα δύστυχα θύματα προέρχοντα από χώρες της Ασίας και οι παιδόφιλοι πληρώνουν αδρά για να κατεβάσουν αρχεία με τέτοιους βιασμούς.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής εφόδου μάλιστα, ο δράστης αποπειράθηκε να διαφύγει από την πίσω πόρτα, όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη. Οι γονείς του με τους οποίους έμενε μαζί δεν είχαν καταλάβει το παραμικρό για το αρρωστημένο πάθος του παιδιού τους, το οποίο μάλιστα μοιραζόταν με άλλους ανώμαλους σε ολόκληρο τον πλανήτη...

Στη συνέχεια, διενεργήθηκαν ακόμη 8 έρευνες και κατασχέθηκαν συνολικά 6 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, τάμπλετ, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 3 σκληροί δίσκοι και 3 συσκευές αποθήκευσης USB. Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα Εργαστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε στον Ανακριτή, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα προφυλακιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται με σκοπό να ταυτοποιηθούν οι χρήστες του εξωτερικού, στους οποίους ο 24χρονος διαμοίραζε το επίμαχο υλικό και να ενημερωθούν οι αλλοδαπές διωκτικές αρχές.

Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Αθήνα, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε ένας 39χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε επίσης ογκώδες υλικό παιδικής πορνογραφίας στην κατοχή με βιασμούς παιδιών 5 ετών και πάνω...

Υπενθυμίζεται, ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188

  • Στέλνοντας e-mail στο:[email protected]

  • Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBER ΚΙ D

  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

SHARE:

24Media Network