Συνελήφθη 53χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίας

Συνελήφθη 53χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίας
Φωτογραφία αρχείου Pixabay

Από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πολλές φωτογραφίες και βίντεο με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, καθώς και ότι κατείχε κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια.

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σχηματίστηκε από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος ενός 53χρονου Έλληνα για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες, στην Ελληνική επικράτεια, χρήστες του διαδικτύου, κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Στην συνέχεια κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τηλεφωνίας, εξακριβώθηκαν μέσω των ηλεκτρονικών ιχνών τα στοιχεία του 53χρονου επαγγελματία οδηγού και ο τόπος διαμονής του στη Λακωνία.

Ακολούθως, κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με τη συνδρομή αστυνομικών του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, διενήργησε έρευνα στην οικία του, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο εσωτερικοί σκληροί ηλεκτρονικού υπολογιστή, έξι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι τύπου USB, τρία κινητά τηλέφωνα με δύο κάρτες κινητής τηλεφωνίας SIM, τέσσερις κάρτες μνήμης τύπου SD και κυνηγετικό όπλο.

Από την επιτόπια έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ διαπιστώθηκε ότι κατείχε το κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή διερεύνηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα