Συνελήφθη ιερέας που εμπλέκεται σε σπείρα αγοραπωλησίας εικόνων

Η Μεσοχώρα (πρώην Βυτσίστα, μετονομάστηκε το 1928) είναι χωριό του Δήμου Πύλης, στο Νομό Τρικάλων. Βρίσκεται στην αγκαλιά της Πίνδου, στις όχθες του Αχελώου (Ασπροπόταμου) ποταμού, στο δρόμο Τρικάλων-Άρτας. Περιβάλλεται από τις κορφές της Πίνδου - Αυγό, Αλαμάνος, Τσιγκόρι - με υψόμετρο 800μ. Κατοικείται χειμώνα-καλοκαίρι, διαθέτει Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Αγροτικό Ιατρείο, Ταχ. Γραφείο, Αστ. Σταθμό.  Η Μεσοχώρα έχει πραγματικό πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή, 470 κατοίκους. 
Η Μεσοχώρα ανασυγκροτήθηκε τη μεταπολεμική περίοδο, οργανώθηκε και μετά τη μεταπολίτευση η βελτίωση του δρόμου έδωσε ελπίδες για ανάπτυξη της περιοχής. Η έναρξη όμως του υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας δημιούργησε στασιμότητα, αναταραχή στους κατοίκους και αβέβαιο μέλλον. 
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Η Μεσοχώρα (πρώην Βυτσίστα, μετονομάστηκε το 1928) είναι χωριό του Δήμου Πύλης, στο Νομό Τρικάλων. Βρίσκεται στην αγκαλιά της Πίνδου, στις όχθες του Αχελώου (Ασπροπόταμου) ποταμού, στο δρόμο Τρικάλων-Άρτας. Περιβάλλεται από τις κορφές της Πίνδου - Αυγό, Αλαμάνος, Τσιγκόρι - με υψόμετρο 800μ. Κατοικείται χειμώνα-καλοκαίρι, διαθέτει Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο, Αγροτικό Ιατρείο, Ταχ. Γραφείο, Αστ. Σταθμό. Η Μεσοχώρα έχει πραγματικό πληθυσμό, σύμφωνα με την απογραφή, 470 κατοίκους. Η Μεσοχώρα ανασυγκροτήθηκε τη μεταπολεμική περίοδο, οργανώθηκε και μετά τη μεταπολίτευση η βελτίωση του δρόμου έδωσε ελπίδες για ανάπτυξη της περιοχής. Η έναρξη όμως του υδροηλεκτρικού έργου Μεσοχώρας δημιούργησε στασιμότητα, αναταραχή στους κατοίκους και αβέβαιο μέλλον. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Ένας 34χρονος ιερέας μεταξύ των πέντε συλληφθέντων εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε αγοραπωλησία εικόνων

Εικόνες, βιβλίο "Πεντηκοστάριο", λειψανοθήκες με λείψανα Αγίων, Ευαγγέλιο, ευχολόγιο, ξύλινοι σταυροί, μεταλλικό νόμισμα, τα οποία εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων κι εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς βρέθηκαν- μεταξύ άλλων -στην κατοχή των πέντε ατόμων που συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιείτο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, ασχολούμενη με την πώληση εκκλησιαστικών εικόνων και άλλων αντικειμένων μεγάλης θρησκευτικής αξίας.

Μεταξύ των πέντε συλληφθέντων- τρεις άνδρες (ο ένας υπήκοος Αλβανίας) και δύο γυναίκες- είναι ένας 34χρονος ιερέας. Η σύλληψη των δύο εκ των πέντε έγινε την ώρα που επιχειρούσαν να πουλήσουν αντικείμενα συνολικής 60 χιλ. ευρώ σε αστυνομικό, ο οποίος παρουσιάστηκε ως πελάτης.

Τη σπείρα εξάρθρωσαν άνδρες της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας ύστερα από συστηματικές και συντονισμένες έρευνες.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα: της σύστασης- συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της απόπειρας πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στο νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων κι εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε απόπειρα πώλησης αντικειμένων που εμπίπτουν στον παραπάνω νόμο, των διακεκριμένων κλοπών, της υπεξαίρεσης και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, χθες, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας και έλαβαν προθεσμία ώστε να απολογηθούν αύριο στον ανακριτή.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

(ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network