Συνελήφθη στον Έβρο Κροάτης διακινητής, ύποπτος για εξτρεμιστική δράση

Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου EUROKINISSI

Καθημερινό φαινόμενο είναι πλέον η μαζική διακίνηση μεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας μας, που υποτίθεται ότι φυλάσσονται πιο εύκολα από τα θαλάσσια-Στην Αλεξανδρούπολη συνελήφθη ένας Κροάτης ύποπτος και για εξτρεμιστική δράση.

Ολοένα και πιο σοβαρό γίνεται το πρόβλημα με την διακίνηση παράνομων μεταναστών μέσω των χερσαίων συνόρων μας στον Έβρο, τα οποία αποδεικνύονται στην πράξη ακόμα πιο «τρύπια» και από τα θαλάσσια σύνορα…

Το πρόβλημα έχει γίνει καθημερινό και εξαιρετικά έντονο και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι πράγματι κανείς δεν ξέρει ανάμεσα στους διακινητές και στους διακινούμενους τι άτομα βρίσκονται και με τι πεποιθήσεις και τι σκοπούς.

Στην Αλεξανδρούπολη αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα έναν 39χρονο Κροάτη, διότι όπως προέκυψε, εφοδίασε τρεις παράνομους μετανάστες με τρία πλαστά διαβατήρια Ευρωπαϊκών Χωρών, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Το συγκεκριμένο άτομο που χαρακτηρίζεται από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως …«φανατικός μουσουλμάνος», φέρεται να είχε τεθεί υπό παρακολούθηση των κροατικών Αρχών για πιθανή εξτρεμιστική δράση. Οι ελληνικές Αρχές δεν έχουν κάτι άλλο σε βάρος του, αλλά το γεγονός ότι είχε τραβήξει τα «βλέμματα» των κροατικών Αρχών δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τυχαίο.

Την ίδια ημέρα εντοπίστηκε στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής ένας Βούλγαρος που διακινούσε με φορτηγό 31 παράνομους μετανάστες και την επόμενη ημέρα εντοπίστηκε το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου ένας 32χρονος Ούγγρος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 11 παράνομους μετανάστες με ένα υπερπολυτελές τζιπ.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την στυγερή τριπλή δολοφονία στον Έβρο των τριών γυναικών για την οποία δεν υπάρχει ακόμα κάποια εξέλιξη στις έρευνες και το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα με τους 11 νεκρούς στην Καβάλα, έγινε έκτακτη σύσκεψη στην περιοχή, παρουσία του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την χάραξη νέας στρατηγικής ώστε να αντιμετωπιστεί στο μέτρο του δυνατού το πρόβλημα, της ραγδαίας αύξησης στις μεταναστευτικές ροές που εμφανίζει ο Έβρος.

Όλα δείχνουν πως τα υπεδραστήρια κυκλώματα των διακινητών από την Τουρκία και τα Βαλκάνια έχουν ξεσαλώσει και έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους ξανά στα χερσαία σύνορα της χώρας μας και αυτό έχει γίνει εξαιρετικά προβληματικό, αφού οι ροές πλέον είναι ξανά καθημερινές κατά τη διάρκεια όλου του 24ωρου, με προφανείς κινδύνους και για τους ίδιους τους διακινούμενους και τους πολίτες αυτής της χώρας αφού οι καταδιώξεις με υπερβολική ταχύτητα για να αποφύγουν τη σύλληψη οι διακινητές εντός του ελληνικού οδικού δικτύου γίνονται επίσης σε καθημερινή βάση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως όπως και στο παρελθόν, είναι ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν γνωρίζει τι είναι και τι σκοπούς έχουν διακινητές και διακινούμενοι σε ένα μεγάλο τους ποσοστό.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία, Μετανάστες
SHARE:

24Media Network