Συνελήφθησαν 12 άτομα που έτρεχαν σε κόντρες και δεν είχαν καν δίπλωμα οδήγησης

Συνελήφθησαν 12 άτομα που έτρεχαν σε κόντρες και δεν είχαν καν δίπλωμα οδήγησης

Έφοδος της Τροχαίας και συλλήψεις στην περιοχή του Κορυδαλλού για αυτοσχέδιους αγώνες στην Γρ. Λαμπράκη και την Λ. Σχιστού

Μέχρι και οδηγοί δίχως δίπλωμα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε αυτοσχέδιους αγώνες αυτοκινήτων και κόντρες στην Λ. Σχιστού και την Λ. Γρ. Λαμπράκη.

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων, πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της Πέμπτης προς Παρασκευή ξημερώματα ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Κορυδαλλού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), καθώς και αστυνομικών δυνάμεων των Διευθύνσεων Ασφαλείας και Άμεσης Δράσης Αττικής.

Κατά την εξόρμηση αυτή, συνελήφθησαν συνολικά 12 οδηγοί (11 Έλληνες και 1 αλλοδαπός), ηλικίας από 20 έως 31 ετών, για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης. Συνολικά, διενεργήθηκαν 323 τροχονομικοί έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 110 παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων οι 26 επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις (20 σε βαθμό πλημμελήματος και 6 σε βαθμό πταίσματος). Αναλυτικά:

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: 25

Στέρηση άδειας οδήγησης: 20

Στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου: 4

Επικίνδυνοι ελιγμοί: 2

Πρόκληση θορύβου: 10

Μη ευκρινώς ορατές πινακίδες κυκλοφορίας: 7

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: 42

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 30 άδειες ικανότητας οδήγησης, 10 άδειες κυκλοφορίας και 20 πινακίδες κυκλοφορίας, καθώς επίσης ακινητοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν 12 οχήματα. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν αρμοδίως στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

SHARE: