Ταυτοποιήθηκε ο δράστης δολοφονίας ανήλικου μετανάστη στη Μόρια

Ταυτοποιήθηκε ο δράστης δολοφονίας ανήλικου μετανάστη στη Μόρια
Μόρια. AP

Πρόκειται για 20χρονο Αφγανό, ο οποίος μετά από διαπληκτισμό που είχε με 16χρονο ομοεθνή του, τον μαχαίρωσε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του

Ταυτοποιήθηκε, μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, η εμπλοκή 20χρονου Αφγανού σε περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού 16χρονου ομοεθνή του στη Μόρια της Λέσβου.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, βραδινές ώρες προχθές, σε δομή παραμονής αλλοδαπών στην παραπάνω περιοχή, ο 20χρονος μετά από διαπληκτισμό που είχε με τον 16χρονο, τραυμάτισε σοβαρά τον τελευταίο με αιχμηρό αντικείμενο.

Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργική επέμβαση και πρωινές ώρες χθες υπέκυψε στα τραύματα του.

Σε βάρος του 20χρονου, ο οποίος αναζητείται απ’ τις Αστυνομικές Αρχές, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ρήμαζε στις κλοπές και στις ληστείες μετανάστες στη δομή της Σάμου

Συνελήφθησαν, το τελευταίο διήμερο στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, τρεις ανήλικοι Αφγανοί (ηλικίας από 16 έως 17 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές και ληστείες, αλλά και πράξεις προσβολής της σωματικής ακεραιότητας.

Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμη τέσσερις Αφγανοί (αλλοδαποί, ηλικίας από 19 έως 26 ετών) οι οποίοι κατηγορούνται για τα ίδια αδικήματα.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι παραπάνω δράστες ενώθηκαν με σκοπό την – από κοινού – διάπραξη κλοπών και ληστειών, αλλά και άλλων εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος μεταναστών που διαμένουν σε δομή παραμονής αλλοδαπών στη Σάμο.

Από την έως τώρα έρευνα, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της παραπάνω συμμορίας ενέχονται σε τέσσερις περιπτώσεις κλοπών – ληστειών και επιθέσεων σε βάρος διαμενόντων στην προαναφερόμενη δομή αλλοδαπών, που διαπράχθηκαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες προχθές, αφαιρώντας κατά περίπτωση κινητά τηλέφωνα. Την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου.

Συνελήφθη ακόμη ένα άτομο στη Σάμο για διάπραξη ληστείας και πρόκληση τραυματισμού με μαχαίρι

Συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής χθες στη Σάμο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, ένας 29χρονος Ιρακινός, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 29χρονος βραδινές ώρες στις 29 Φεβρουαρίου, στη δομή της Σάμου, επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι 20χρονο αλλοδαπό, αφαιρώντας του ακολούθως το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα