Θεσπιές: Κλιμάκιο Εγκληματολογικών για τη βολή – Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της 8χρονης

Θεσπιές: Κλιμάκιο Εγκληματολογικών για τη βολή – Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση της 8χρονης

Εξειδικευμένο κλιμάκιο από την Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών από Αθήνα έχει μεταβεί στην περιοχή ώστε να γίνει μία ακριβής μέτρηση της πορείας της σφαίρας - Καταθέσεις από Θεσπιές και Λεοντάρι συγκλίνουν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και είναι πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό του δράστη που ευθύνεται για τον βαρύτατο τραυματισμό της άτυχης 8χρονης, το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Αν και ήδη υπάρχει μία εκτίμηση της πορείας βολής της σφαίρας μέσω της οποίας έχει δημιουργηθεί ένα πεδίο ερευνών που περιλαμβάνει σχεδόν τα μισά σπίτια των Θεσπιών και τα μισά σπίτια του γειτονικού χωριού, του Λεονταρίου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) από τη Αθήνα, μετέβηκε στις Θεσπιές και πραγματοποιεί λεπτομερείς και εξειδικευμένες βαλλιστικές μετρήσεις για να μπορέσει να καθοριστεί με ακρίβεια το σημείο απ’ όπου πυροδοτήθηκε η σφαίρα. Αναμένονται εν των μεταξύ και τα αποτελέσματα από την βαλλιστική εξέταση της σφαίρας για τον καθορισμό του διαμετρήματος του βλήματος.

Επίσης, άντρες της Ασφάλειας Λιβαδειάς έχουν συλλέξει αρκετές μαρτυρικές καταθέσεις τόσο από κατοίκους των Θεσπιών όσο και από κατοίκους του Λεονταρίου και κάποιες, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνονται να συγκλίνουν σε συγκεκριμένο σπίτι και πρόσωπα. Υπάρχει λοιπόν μία συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα ίσως να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα από την πορεία των ερευνών, ωστόσο στην παρούσα φάση δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι παραπάνω για προφανείς λόγους.

Αναφορικά με το χρονικό της υπόθεσης, όλα εκτυλίχθηκαν στις 4 το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα, όταν το 4χρονο κοριτσάκι έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της οικογένειάς του μαζί με άλλα παιδάκια και ξαφνικά μία σφαίρα από άσκοπο πυροβολισμό (μπαλοθιά) κατέληξε στον κρόταφό του και το τραυμάτισε σοβαρά. Το παιδάκι έπεσε αναίσθητο και αιμόφυρτο στο έδαφος και ακολούθησαν σκηνές πανικού.

Οι γονείς του το μετέφεραν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Θήβας και από εκεί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας και στη συνέχεια διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση, του αφαιρέθηκε η σφαίρα από το κρανίο του και παραμένει έως και σήμερα να νοσηλεύεται σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα