Θεσσαλονίκη: 22χρονος αποσπούσε γυμνές φωτογραφίες από 12χρονα κορίτσια

Θεσσαλονίκη: 22χρονος αποσπούσε γυμνές φωτογραφίες από 12χρονα κορίτσια

Ο 22χρονος προσποιήθηκε τον συνομήλικο τους στο Facebook, ενώ πριν δύο χρόνια συνελήφθη για τον ίδιο λόγο σε βάρος μίας 12χρονης και από την συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψαν άλλα δύο θύματά του

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων και πολύμηνων διαδικτυακών ερευνών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 22χρονου Έλληνα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα , αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνες έρευνες στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών που κατείχαν, διαμοίραζαν αλλά και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό ηλεκτρονικών ιχνών και εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Για τα στοιχεία αυτά ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, εντοπίστηκε γεωγραφικά ηλεκτρονικό ίχνος, σε σύνδεση διαδικτύου στην κατοικία του 22χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Τα παραπάνω στοιχεία διαβιβάσθηκαν λόγω αρμοδιότητας στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, η οποία εντόπισε τον 22χρονο και διακρίβωσε την παράνομη δραστηριοποιησή του στο διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος είχε αποσπάσει από τουλάχιστον δύο 12χρονες από Ελλάδα και Κύπρο, πλήθος αρχείων εικόνας και βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ για τον σκοπό αυτό είχε δημιουργήσει και διαχειριζόταν συνολικά 10 προφίλ στο Facebook και 12 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( email), προσποιούμενος τον συνομήλικο τους.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 22χρονου πριν δύο χρόνια είχε σχηματιστεί από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ποινική δικογραφία για συναφή αδικήματα σε βάρος μίας άλλης 12χρονη και από τη συνεχιζόμενη έρευνα προέκυψαν και αυτά τα δύο θύματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

Μέσω twitter : @ CyberAlertGR

SHARE: