Θεσσαλονίκη: “Έφυγα για να αποφύγω τον καβγά, με ακολούθησε και με χτύπησε πρώτος”, λέει ο 20χρονος πατροκτόνος

Θεσσαλονίκη: “Έφυγα για να αποφύγω τον καβγά, με ακολούθησε και με χτύπησε πρώτος”, λέει ο 20χρονος πατροκτόνος
Αποκλεισμένο σημείο με κορδέλα από την ΕΛΑΣ, Φωτογραφία Αρχείου Eurokinissi

"Ο γιος είχε φύγει, ο πατέρας ήταν πεσμένος κάτω" λέει ο αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ όταν είδε νεκρό τον 48χρονο, έξω από παιδότοπο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

«Ο ένας έφυγε, ο άλλος ήταν ξαπλωμένος κάτω», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο άνθρωπος που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ βλέποντας τον νεκρό 48χρονο στην άσφαλτο, για το φόνο του οποίου συνελήφθη ο 20χρονος γιος του. Ο άνδρας βρέθηκε αιμόφυρτος έξω από παιδότοπο στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης και ήταν ο αυτόπτης μάρτυρας που ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

«Πήρα το ΕΚΑΒ, αλλά όταν έφτασαν εκεί ο άνθρωπος είχε πεθάνει», δήλωσε και είπε πως «ο γιος ήρθε μετά, αφού ήρθε το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία και ο κόσμος» και «η Αστυνομία δεν τον άφησε να πλησιάσει τον πατέρα του».

Ο νεαρός συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ωστόσο, καθοριστικό ρόλο για την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης θα παίξει η ιατροδικαστική έκθεση. Αν διαπιστωθεί ότι ο θάνατος του 48χρονου επήλθε από καρδιά, διότι πληροφορίες αναφέρουν πως αντιμετώπιζε τέτοιο πρόβλημα, τότε θα αλλάξει το κατηγορητήριο σε βάρος του νεαρού και πιο πιθανό είναι να τον βαραίνει η κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Πάντως, στους αστυνομικούς φαίνεται να παραδέχτηκε πως ήταν συχνά θύμα ενδοοικογενειακής βίας και για το περιστατικό φέρεται να είπε: «Έφυγα από το μαγαζί γιατί δεν ήθελα να συνεχιστεί ο καβγάς. Με ακολούθησε και μου επιτέθηκε αυτός πρώτος. Άρχισε να με χτυπά. Προσπάθησα να αμυνθώ, ανταπέδωσα τα χτυπήματα και ξαφνικά ο πατέρας μου βρέθηκε στην άσφαλτο να αιμορραγεί». Ζήτησε και πήρε προθεσμία κι έτσι θα βρεθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή για να απολογηθεί την Τετάρτη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα