Θεσσαλονίκη: Στο εδώλιο ιατροδικαστής για νεκροτομές με "γρηγορόσημο"

Εδώλιο ελληνικού δικαστηρίου
Εδώλιο ελληνικού δικαστηρίου EUROKINISSI

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης να δικαστεί για δωροληψία κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για υπεξαίρεση

Ιατροδικαστής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης παραπέμπεται να δικαστεί κατηγορούμενος οτι επί δύο χρόνια ζητούσε επιπλέον χρήματα για νεκροτομές και ταριχεύσεις από συγγενείς νεκρών, αλλά κυρίως από εκπροσώπους γραφείων τελετών που μεσολαβούσαν. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης να δικαστεί για δωροληψία κατ επάγγελμα και κατά συνήθεια και για υπεξαίρεση.

Η υπόθεση διερευνήθηκε απο τη Δικαιοσύνη ύστερα απο μήνυση του επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του ΑΠΘ Νικολάου Ράικου στον εισαγγελέα διαφθοράς. Σύμφωνα με τα καταγγελλομενα παρ'ότι είχε οριστεί συγκεκριμένο ποσό για τις νεκροψίες - νεκροτομές και για τις ταριχεύσεις, χρήματα που δίνονταν για τα αναλώσιμα των εργαστηρίων, ο κατηγορούμενος φέρεται ότι εισέπραττε πολλά περισσότερα λέγοντας ότι το εκανε επειδή απασχολούταν εκτός ωραρίου, δηλαδή απογεύματα και Σαββατοκύριακα, τα οποία χρήματα κατηγορείται ότι έβαζε στην τσέπη του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα αντί των 80 ευρω για τη νεκροψία - νεκροτομή εισέπραττε έως 300 ευρώ και αντι για για 250 ευρώ που είχε οριστεί το ποσό της ταρίχευσης έπαιρνε έως ακι 500 ευρώ. Στο παραπεμπτικό βούλευμα επισυνάπτονται καταστάσεις με ονόματα νεκρών και χρήματα που εισπράχθηκαν. Συγκεκριμένα απο το 2012 μέχρι το 2014 κατηγορείται ότι εισέπραξε επιπλέον το ποσό των 12.680 ευρώ για 77 περιπτώσεις νεκρών, ενώ παραπέμπεται και για υπεξαιρεση 19.870 ευρώ για χρήματα που αντιστοιχούν σε κανονικές τιμές όμως φέρεται να τα πήρε από τον λογαριασμό του προγράμματος.

ADVERTISING

Ο ιατροδικαστής αρνειται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, όπως είχε υποστηρίξει και στην ανακριτική του απολογία, μετά την οποία αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1.500 ευρώ.

SHARE:

24Media Network