Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη "εγκέφαλος" κυκλώματος trafficking ανήλικων κοριτσιών

Μοτοσικλέτα της αστυνομίας
Μοτοσικλέτα της αστυνομίας EUROKINISSI

Σε βάρος της 40χρονης Ελληνονιγηριανής εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές. Στρατολογούσε μεγάλο αριθμό ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία.

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης, ηγετικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και στην εκμετάλλευση σε πορνεία ακόμη και ανήλικων προσώπων.

Η σύλληψη επετεύχθη έπειτα από άμεσες ενέργειες του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και μετά την παροχή πληροφοριών της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας σχετικά με έρευνα που διεξάγουν οι Ιταλικές Αρχές,.

ADVERTISING

Πρόκειται για 40χρονη Ελληνονιγηριανή, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές και εντοπίστηκε στην περιφέρεια της Θεσσαλονίκης όπου κρυβόταν σε μία προσπάθεια να διαφύγει της σύλληψης.

Όπως προκύπτει από την έρευνα των Ιταλικών Αρχών είχε το διευθυντικό ρόλο της οργάνωσης και της παράνομης στρατολόγησης μεγάλου αριθμού ανήλικων κοριτσιών από τη Νιγηρία, τα οποία μεταφέρονταν στην Ιταλία, κατακρατούνταν σε διαμερίσματα και μετά από έντονη σωματική κακοποίηση, απειλές κατά της ζωής τους και μέσα από εξαναγκασμό με ειδικές τελετουργίες (βουντού) ωθούνταν στην πορνεία.

Σημειώνεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμιζε η οργάνωση ξεπερνούσε τις 40.000 ευρώ, ανά θύμα.

Η ζωή της «εγκεφάλου» της εγκληματικής οργάνωσης που είχε πατέρα Έλληνα και μητέρα Νιγηριανή, χωριζόταν πότε στην Ιταλία που ανέπτυσσε τις εγκληματικές της δραστηριότητες, πότε στην Νιγηρία όπου αναζητούσε τα υποψήφια ανήλικα θύματά της και πότε στην Θεσσαλονίκη όπου και κρυβόταν, χωρίς όμως να προκύπτει μέχρι στιγμής να είχε αναπτύξει παρόμοια δραστηριότητα στην χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της παραπάνω επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο ακόμη μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τις Ιταλικές Αρχές σε περιοχές αρμοδιότητάς τους.

Επιπρόσθετα, σε βάρος της συλληφθείσας εκκρεμεί ειδικό μέτρο εκδοθέν από τις Αυστριακές Αρχές καθώς αναζητείται στο πλαίσιο ποινικής διαδικασίας που διεξάγεται στη χώρα τους. Η συλληφθείσα οδηγείται στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.

SHARE:

24Media Network