Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν πέντε από τους ακροδεξιούς που επιτέθηκαν στον Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν πέντε από τους ακροδεξιούς που επιτέθηκαν στον Βορειομακεδόνα καλλιτέχνη

Ρουχισμός και σύμβολα της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν στο σπίτι των πέντε ατόμων που ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση κατά καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία στην Καλαμαριά.

Η συνεχιζόμενη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων πέντε ατόμων τα οποία στις 26 Απριλίου, συμμετείχαν σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος 63χρονου καλλιτέχνη από την Βόρεια Μακεδονία και της 57χρονης ομοεθνούς του συζύγου, σε πολιτιστικό πολυχώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερεις Έλληνες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μία Κύπρια ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Σημειώνεται ότι σε κατ’ οίκον έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συγκεκριμένων ατόμων, βρέθηκε και ρουχισμός με σύμβολα της «Χρυσής Αυγής».

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι από κοινού με οκτώ ακόμη αγνώστους συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα