Θρίλερ στην Αίγινα: Τους βασάνισαν και τους έκαψαν ζωντανούς μέσα στο σπίτι τους

Θρίλερ στην Αίγινα: Τους βασάνισαν και τους έκαψαν ζωντανούς μέσα στο σπίτι τους
Τα θύματα του φονικού στην Αίγινα anikolouli.gr

Φως στις μαρτυρικές συνθήκες του θανάτου μιας γυναίκας και του ανιψιού της μέσα στο ίδιο τους το σπίτι ρίχνουν τα νέα στοιχεία που παρουσίασε η Αγγελική Νικολούλη.

Φριχτό θάνατο μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στην Αίγινα βρήκαν η Ειρήνη Μαρμαρινού και ο ανιψιός της Λάμπρος Πρωτονοτάριος το Νοέμβριο του 2015, όταν ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους και αφού τους βασάνισαν τους έκαψαν ζωντανούς.

Το σπίτι όπου διαπράχθηκε το άγριο έγκλημα, στον ήσυχο οικισμό των Αγίων Ασωμάτων, επισκέφθηκε η Αγγελική Νικολούλη μαζί με το Θόδωρο Λέκκα, στο επεισόδιο του “Φως στο Τούνελ” που προβλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Κι ενώ η έρευνα για την υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, το σπίτι μοιάζει ανέπαφο, με εμφανή τα σημάδια που άφησαν οι αστυνομικοί της Σήμανσης και το αίμα των δύο αθώων θυμάτων.

Σύμφωνα με τις Αρχές, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα πως το κίνητρο των αδίστακτων δολοφόνων ήταν οικονομικό. Από την άρση τραπεζικού απορρήτου προέκυψε πως λίγο πριν τα capital control η άτυχη γυναίκα είχε προχωρήσει σε ανάληψη των αποταμιεύσεων της ύψους οκτακοσίων χιλιάδων ευρώ, που ενδεχομένως είχε κρύψει στο σπίτι της. Με δεδομένο ότι τα θύματα βασανίστηκαν, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι οι δράστες κατάφεραν το σκοπό τους να βρουν και να αρπάξουν τα χρήματα. Ο χώρος της μονοκατοικίας ερευνήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά, χωρίς να βρεθεί το παραμικρό.

Ο νομικός εκπρόσωπος των συγγενών των θυμάτων Νίκος Διαλυνάς, βρέθηκε στο στούντιο του «Τούνελ». Όπως είπε, έχει ήδη καταθέσει καταγγελία – αναφορά για να υπάρξει ενημέρωση από τους αρμόδιους σχετικά με τις έρευνες των Αρχών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ανέφερε πως η οικογένεια ξεκίνησε δικές της έρευνες , ορίζοντας ειδικούς επιστήμονες ώστε να φωτιστεί η αλήθεια και να βρεθούν οι ένοχοι.

Μεταξύ άλλων είπε: « Έχω εντολή από την οικογένεια να φτάσουμε μέχρι τέλους. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν σημαντικές παραλείψεις από τις Αρχές, οι οποίες έχουν επισημανθεί με αναφορά μας προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., στην αρμόδια υπουργό και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Είναι τρομερό αυτό που συνέβη και παρ’ ολίγο θα ήταν θύμα και η εντολέας μου, γιατί είχε προγραμματίσει με την μικρή της κόρη να επισκεφθεί τα θύματα. Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν τίθεται θέμα ληστείας. Οι δράστες έψαχναν έγγραφα που ενοχοποιούσαν συγκεκριμένο άτομο. Αυτοψία στον χώρο δεν έγινε, προσωπικά απευθύνθηκα στο αρμόδιο τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής, ζήτησα φωτογραφίες και μου απάντησαν ότι ισχύει το απόρρητο της προανάκρισης . Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα μετά από τρία χρόνια…».

Άγριο έγκλημα στην Αίγινα anikolouli.gr

“Κλειδί” η κηλίδα αίματος για τον εντοπισμό του δράστη;

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αίγινας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις έντεκα και τέταρτο το βράδυ. Έφθασε άμεσα στο σημείο που ήταν πολύ κοντά στις εγκαταστάσεις του κλιμακίου και η φωτιά σβήστηκε μετά από δέκα με δεκαπέντε λεπτά περίπου. Οι δράστες υπολογίζεται ότι έβαλαν τη φωτιά μετά τις δέκα και τέταρτο το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κεντρικές πόρτες του σπιτιού ήταν κλειδωμένες με το κλειδί να βρίσκεται από μέσα. Το τζάμι της μπαλκονόπορτας δίπλα από την εξώπορτα βρέθηκε σπασμένο. Φαίνεται ότι από εκεί έσυραν την ηλικιωμένη αφού την αιφνιδίασαν στον κήπο.

Στο μπάνιο και στον τοίχο που οδηγεί στο υπνοδωμάτιο βρέθηκε αίμα. Το σημαντικό όμως είναι ότι εντοπίστηκε κηλίδα αίματος δίπλα από καναπέ που βρίσκεται πολύ κοντά στην μπαλκονόπορτα που έσπασαν. Πιστεύεται πως το αίμα αυτό ανήκει σε έναν από τους δράστες που τραυματίστηκε όταν έσπασε το τζάμι.

Στο σπίτι δεν εντοπίστηκε κάποιο μπιτόνι εύφλεκτου υλικού. Οι δράστες είχαν τοποθετήσει παπλώματα και κουρτίνες πάνω στο κρεβάτι και στο πάτωμα, τους έβαλαν φωτιά κι από πάνω τοποθέτησαν τα θύματα για να καούν.

“Ψάχνω την αλήθεια στα αποκαΐδια”

Η αδελφή και ανιψιά των θυμάτων Νεκταρία Πρωτονοτάριου μίλησε στην Αγγελική Νικολούλη, λέγοντας ότι το σπίτι που έγινε το άγριο φονικό είναι κομμάτι της παιδικής της μνήμης. Από τότε που οι γονείς της έφυγαν από τη ζωή, εκείνη και ο αδελφός της μεγάλωσαν με τη φροντίδα των συγγενών τους στην ίδια γειτονιά, που άλλοτε έσφυζε από ζωή.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω όλα αυτά που συνέβησαν στην οικογένεια μου. Σ’ αυτό το σπίτι έμενε η θεία μου η Ειρήνη, που ήταν ανύπανδρη και το ‘χε φτιάξει με τους κόπους μιας ζωής. Ζούσε συντηρητικά και αθόρυβα χωρίς να ενοχλεί κανέναν, με τον σκύλο της που τον υπεραγαπούσε. Ο αδελφός μου ήρθε πρόσφατα εδώ και πριν έμενε με τους άλλους συγγενείς μας που χάθηκαν και οι δύο μέσα σε επτά μήνες. Το γεγονός αυτό τον σημάδεψε, γιατί είχαν πεθάνει και οι γονείς μας παλιότερα. Μια ζωή απώλειες και θάνατοι… Η μοίρα έπαιξε και σε εκείνον άσχημο παιχνίδι..Μια βδομάδα πριν το κακό, είχαμε το μνημόσυνο του θείου και μετά μπήκαν μες στο σπίτι και σκότωσαν δυο ανθρώπους… Μ’ αυτόν τον βίαιο και απάνθρωπο τρόπο», είπε μεταξύ άλλων.

Έκανε δε λόγο για “καρτέρι θανάτου”, υπογραμμίζοντας ότι: «Ας υποθέσουμε πως είχαν την πληροφορία πως εδώ μέσα μπορεί η θεία μου να είχε κάποια χρήματα και μάλιστα σε μια εποχή που ίσχυαν τα capital control. Είναι δυνατόν να μπούνε μέσα και να τους ξυλοκοπήσουν με τέτοιο μένος μέχρι θανάτου; Την ώρα που οι γείτονες είχαν γιορτή, σ’ ένα σημείο τόσο κεντρικό; Τόσο θράσος; Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια… Που να τη βρω μέσα στις στάχτες και τα αποκαΐδια δύο αθώων;».

Στην ερώτηση αν έχουν σκεφτεί την περίπτωση οι δύο δράστες να μην ήθελαν χρήματα αλλά να αποσπάσουν μια πληροφορία ή να ζητήσουν κάτι άλλο, η μάρτυρας απάντησε: «Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου… Στην οικογένεια μας δεν είχαμε έχθρες, ούτε αυτοί οι δύο αθώοι άνθρωποι είχαν παράνομες δραστηριότητες. Ούτε νονοί της νύχτας ήταν, ούτε εγκληματίες για να τους φερθούν μ’ αυτόν τον τρόπο. Ακόμη κι οι εγκληματίες, τέτοιο τέλος δεν έχουν…».

Σύμφωνα με τη Νεκταρία, όταν έφτασε στο σπίτι αυτό είχε ήδη παραδοθεί στις φλόγες και είχε φτάσει εκεί η Πυροσβεστική: «Σάστισα, προσπαθούσα να τους πω πως μέσα βρίσκονταν δύο άνθρωποι και χρειάζονταν βοήθεια και με συγκρατούσαν να μην πλησιάσω. Είδα την πλαϊνή πόρτα ανοικτή και το τζάμι σπασμένο, αλλά ο πυκνός καπνός έβγαινε από παντού. Κατευθύνθηκα προς τον διάδρομο νομίζοντας πως θα μπορούσα να ειδοποιήσω τον αδελφό μου. Όπως έπεφτε το φως από το στύλο του δρόμου, είδα ανακατεμένα πράγματα, πεσμένα κάτω. Παπλώματα, κουβέρτες, αναποδογυρισμένες καρέκλες, ένα σπίτι ανάστατο… Προσπάθησα να σπρώξω στην άκρη τα πεσμένα έπιπλα για να προχωρήσω και να πάω στο άλλο δωμάτιο, αλλά κάποιος με τράβηξε έξω. Τότε ήρθε και ο γιος μου που με είχε ακολουθήσει και είπε στον πυροσβέστη: «Γιατί δεν της λέτε την αλήθεια;». Δεν είχα δει τους ανθρώπους μου πουθενά μες στο σπίτι… Τότε μου είπαν πως είχαν τελειώσει μ’ αυτόν τον τρόπο… Δεν ήξερα αν έβλεπα εφιάλτη ή αν ζούσα μια πραγματικότητα. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου…».

Στιγμιότυπο από το "Φως στο Τούνελ" anikolouli.gr

Ο μάρτυρας που μίλησε πίσω από την γκαραζόπορτα

Η Αγγελική Νικολούλη εντόπισε έναν μάρτυρα που φέρεται να είχε καλές σχέσεις με τη γυναίκα και να ττη συμβούλευε σχετικά με τα χρήματα της. Παρά την επιμονή της, δεν την δέχθηκε στο χώρο του. Δέχθηκε όμως να συνομιλήσουν με αυτόν να παραμένει πίσω από μία μεγάλη γκαραζόπορτα:

Αγγελική Νικολούλη: Μπορώ να έρθω μέσα;

Μάρτυρας: Είναι τα σκυλιά. Δεν μπορείς να έρθεις μέσα. Ψήνω και θα μου καούν.

Α.Ν.: Θέλεις να γυρίσεις τα ψητά σου και να έρθω;

Μάρτυρας: Πρέπει να τελειώσω. Δυστυχώς, δεν είναι κατάλληλη ώρα.

Α.Ν.: Βοηθούσες την Ειρήνη; Σου είχε εμπιστευτεί χρήματα;

Μάρτυρας: Δεν μου είχε εμπιστευτεί ποτέ χρήματα. Εγώ νομίζω ότι δεν εμπιστευόταν ποτέ κανέναν. Δεν ήταν άνθρωπος να εμπιστευτεί κάποιον.

Α.Ν: Ξέρω πως έψαχνε να επενδύσει με υψηλό επιτόκιο και την είχες βοηθήσει… Ήσασταν φίλοι… Σου είχε εμπιστοσύνη…

Μάρτυρας: Τι δουλειά έχω εγώ με αυτά που μου λέτε; Δεν είχαμε φιλική επαφή. Ερχόταν, έφευγε, δεν μίλαγε ποτέ για αυτά τα θέματα. Δεν ξέραμε ούτε τι είχε, ούτε αν είχε, ούτε τι δεν είχε.

Α.Ν: Έπαιρνες εσύ τη σύνταξη της;

Μάρτυρας: Καμία σύνταξη δεν πήρα. Πήρα μόνο όταν είχε τα capital controls 40 ή 60 ευρώ.

Α.Ν: Κάνω μια προσπάθεια για να βρεθεί η αλήθεια και να βοηθήσουμε…

Μάρτυρας: Αυτή η υπόθεση νομίζω είναι στην ανάκριση. Ό,τι είχα να πω το είπα εκεί που πρέπει. Δεν έχω να πω κάτι. Με τους δημοσιογράφους δεν το έχω. Για μένα είναι ό,τι χειρότερο… Δεν μιλάω για εσάς. Γενικά.

Οι δράστες στην προσπάθεια τους να βρουν αυτό που έψαχναν, έσκισαν μέχρι και τις ταπετσαρίες από πολυθρόνες. Δεν άγγιξαν καθόλου όμως τις βιτρίνες με τα ασημικά αλλά και μια εικόνα αξίας.

Η Αγγελική Νικολούλη με την Νεκταρία , την αδελφή και ανιψιά των θυμάτων, κατευθύνθηκαν στο σημείο που η άτυχη γυναίκα συνήθιζε να αφήνει το δίκυκλο της κάτω από μια πρόχειρη κατασκευή στον κήπο. Το μηχανάκι είναι σήμερα αφημένο στο ίδιο σημείο που βρέθηκε μετά το φονικό. Δίπλα του είναι ακόμα οι σακούλες με τα μπουκάλια κρασί που της χαρίσανε σε φιλικό σπίτι πριν φτάσει στο δικό της κι έρθει αντιμέτωπη με τους δολοφόνους της.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε συμβεί κάτι ανάλογο στην κοινωνία της Αίγινας. Κλέφτες μπαίνανε κάπου, έπαιρναν ότι ήθελαν και έφευγαν. Δεν σκότωσαν ανθρώπους… Εμείς το μόνο που ζητάμε, είναι να εξιχνιαστεί αυτό το έγκλημα. Να συλληφθούν οι ένοχοι. Το κακό μας το έκαναν, χάσαμε δυο ανθρώπους μας… Αυτοί όμως κυκλοφορούν ελεύθεροι και κάποια στιγμή θα το επαναλάβουν…», είπε εμφανώς συγκινημένη η Νεκταρία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα