Τι έδειξε το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής για τον Βασίλη Μελενικλή

Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε για την εξαφάνιση του 37χρονου
Η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε για την εξαφάνιση του 37χρονου AMBER ALERT

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κιφνίδη, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα ενώ δεν εντοπίστηκε καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας. Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει όσα ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι συλληφθέντες αδερφοί, πως απεβίωσε ύστερα από χρήση που έκαναν μαζί, ωστόσο μετά τον έκλεψαν και τον έθαψαν στην αυλή του σπιτιού τους, σαν μην είχε συμβεί τίποτα.

Ολοκληρώθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κομοτηνής, η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του άτυχου Βασίλη Μελενικλή που βρέθηκε θαμμένος σε λάκκο στην αυλή των «φίλων» του στην Αλιστράτη Σερρών.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νικόλαου Κιφνίδη, ο θάνατος του 37χρονου οφείλεται σε οξύ πνευμονικό οίδημα ενώ δεν εντοπίστηκε καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας. Δεν έφερε καμία κάκωση και κανένα τραύμα, ούτε στο κεφάλι, ούτε στην κοιλιά ούτε πουθενά. Το μόνο που παρατήρησε ο ιατροδικαστής από το περιεχόμενο του στομάχου του 37χρονου ήταν μία έντονη οσμή αλκοόλ και πιθανόν ναρκωτικών και έτσι για να είναι σίγουρος, έχει λάβει δείγματα για τοξικολογικές εξετάσεις, κάτι που ούτως ή άλλως θα έπραττε, που τα έχει αποστείλει σε εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να αναλυθούν. Αυτά βεβαίως αργούν πολύ για να βγουν, ωστόσο η εικόνα που έχει ο ιατροδικαστής μέχρι στιγμής, είναι πως ο 37χρονος πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα συνεπεία κατάχρησης αλκοόλ και ενδεχομένως ναρκωτικών ουσιών. Πρόσθετα, στη χούφτα του δεξιού του χεριού βρέθηκε και μία σύριγγα ινσουλίνης, η οποία έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για περαιτέρω ανάλυση.

ADVERTISING

Σημειώνεται ότι λόγω του υγρού και ψυχρού περιβάλλοντος που είχε ταφεί η σορός του 37χρονου, συντηρήθηκε σε ικανό βαθμό και εμφάνιζε μόνο εικόνα σαπωνοποίησης ακριβώς εξαιτίας της παραμονής του στην υγρό, λασπώδες και ψυχρό περιβάλλον που είχε ταφεί.

Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει όσα ισχυρίστηκαν στους αστυνομικούς οι προσαχθέντες αδερφοί, πως δεν τον σκότωσαν με τα χέρια τους και πως απεβίωσε ύστερα από χρήση ηρωίνης που έκαναν μαζί. Στη συνέχεια όπως ομολόγησαν, του αφαίρεσαν τα χρήματά του που γνώριζαν ότι είχε μαζί και τον έθαψαν σε ρηχό λάκκο στην αυλή του σπιτιού τους, ακολουθώντας έκτοτε μία καθημερινότητα, σαν μην είχε συμβεί τίποτα. Μπορεί λοιπόν να μην τον σκότωσαν με τα χέρια τους αλλά το έγκλημα της κλοπής και προσβολής του νεκρού παραμένει… Μαζί τους έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια Δράμας και η μητέρα τους.

Ο Βασίλης Μελενικλής για τον οποίο είχε εκδοθεί και Silver Alert, εξαφανίστηκε στις 3 Απριλίου από το σπίτι της γιαγιάς του στην Προσοτσάνη Δράμας, έχοντας πάρει από εκείνη 2.000 ευρώ για μία εγχείρηση που χρειαζόταν στο χέρι του, έχοντας προγραμματισμένο ραντεβού σε κλινική της Θεσσαλονίκης.

Αντί για την Θεσσαλονίκη όμως, πήρε ένα ταξί και πήγε στην Αλιστράτη Σερρών όπου μετέβηκε στο σπίτι των δραστών, που τους γνώριζε. Στις έρευνες για τον Βασίλη Μελενικλή ενεπλάκη και η δημοσιογράφος-ερευνήτρια Αγγελική Νικολούλη και συνεργάτης της εκπομπής «Φως στο Τούνελ» μετέβηκε τα προηγούμενα 24ωρα στην Αλιστράτη, όπου μετά από έρευνα εντόπισε το επίμαχο σπίτι και μίλησε με άτομα της οικογένειας που μένουν εκεί. Ένας από αυτούς έπεσε σε αντιφάσεις.

Η Ασφάλεια Δράμας όλο αυτό το χρονικό διάστημα ερευνούσε την υπόθεση και έτσι σήμερα μετέβηκε κλιμάκιο αστυνομικών στο συγκεκριμένο σπίτι. Ύστερα από τις επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών φαίνεται «έσπασαν» οι δράστες, ομολόγησαν τις πράξεις τους και οι αστυνομικοί σκάβοντας στην αυλή του σπιτιού εντόπισαν την σορό του άτυχου άντρα, που οι δράστες είχαν θάψει εκεί.

Η έρευνα και οι ανακρίσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και με το πέρας της διαδικασίας αναμένεται επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές της Δράμας. Στην κατοχή των προσαχθέντων έχει βρεθεί και μικροποσότητα ναρκωτικών. Με το πέρας και της νεκροψίας-νεκροτομής, που ολοκληρώθηκε, αναμένεται να στοιχειοθετηθεί κατηγορητήριο σε βάρος τους και να σχηματιστεί σχετική δικογραφία. Στο μεταξύ, νωρίτερα το πρωί, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, με την πρώτη κατηγορία που αφορά στην κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών και αργότερα, όταν σχηματιστεί η δικογραφία για όσα αφορούν την υπόθεση του Μελενικλή, θα οδηγηθούν εκ νέου, με την νέα σε βάρος τους δικογραφία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λύθηκε ο γρίφος για τον Μελενικλή-Τον έθαψαν οι «φίλοι» του στην αυλή του σπιτιού τους

SHARE:

24Media Network