Βόμβα στο Κολωνάκι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Βόμβα στο Κολωνάκι: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη προκαλώντας τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και του νεωκόρου που την εντόπισε και ειδοποίησε τις Αρχές.

Τη στιγμή της έκρηξης που προκάλεσε η βόμβα στο Κολωνάκι, κατέγραψε κάμερα ασφαλείας παρακείμενης πολυκατοικίας. Το βίντεο-ντοκουμέντο από την είσοδο του κτηρίου δείχνει μία λάμψη έξω από την πόρτα και έναν άνθρωπο να τρέχει.

Δείτε το βίντεο, το οποίο παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό του δελτίο:

Το χρονικό της επίθεσης

Αρχικά, το χάρτινο κουτί στο οποίο είχε τοποθετηθεί η βόμβα το εντόπισε ο νεωκόρος του Ιερού Ναού, τοποθετημένο στα τελευταία σκαλιά της εκκλησίας πριν την είσοδο του ναού και κάλεσε την Αστυνομία. Μάλιστα, ο ίδιος είδε στο κουτί πως υπήρχαν καλώδια, μπαταρία, ρολόι και δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό δεμένα με μονωτική ταινία και κατάλαβε αμέσως πως το κουτί περιείχε μηχανισμό και έτσι αποφάσισε να το μετακινήσει προς το πλάι του Ιερού Ναού.

Με το που έφτασε το πρώτο περιπολικό στο σημείο και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς πλησίασε να το δει, ο αυτοσχέδιος μηχανισμός εξερράγη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί αρκετά σοβαρά ο ίδιος στα χέρια, το πρόσωπο και λιγότερο στον θώρακα καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή αστυνομική δύναμη που απέκλεισε τον χώρο, ενώ ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Η εικόνα που έχουν οι γιατροί για τα τραύματά του είναι πως πρόκειται κυρίως για εγκαύματα και εκδορές, χωρίς να ενέχουν μεγαλύτερους κινδύνους για τη υγεία του, ενώ αφαιρέθηκαν όσα θραύσματα είχαν καρφωθεί στο πρόσωπό του και ευτυχώς όχι στα μάτια του.

Εντελώς προληπτικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ο νεωκόρος ο οποίος υπέστη κάποιες αμυχές από την έκρηξη και έχει διακομισθεί στο Νοσοκομείο καθαρά για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Σημειώνεται πως δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημά για την τοποθέτηση της εμπρηστικής, όπως όλα δείχνουν, βόμβας μικρής ισχύος, έξω από τον εμβληματικό Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.

Τα υπολείμματα του αυτοσχέδιου ωρολογιακού εμπρηστικού μηχανισμού έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για λεπτομερή εξέταση. Από τις Αρχές έχουν συλλεχθεί υλικά από κλειστά κυκλώματα για λεπτομερή ανάλυση μήπως προκύψουν από αυτά οι κινήσεις των δραστών, ενώ οι αστυνομικοί αναμένουν την ανάληψη ευθύνης για να διαπιστώσουν και εκείνοι με ακρίβεια τους «εμπνευστές» αυτής της ενέργειας και τα ακριβή κίνητρά τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα