Υπόθεση Βουλγαρίδη: Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια τρεις γιατροί

Υπόθεση Βουλγαρίδη: Ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια τρεις γιατροί

Στις 5 τα ξημερώματα η απόφαση του δικαστηρίου για την πολύκροτη υπόθεση της Μαρίας Βουλγαρίδη, η οποία έχασε τη ζωή της στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της. Ένοχοι οι γιατροί

Ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε το δικαστηρίο τον πρώην αναπληρωτή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, την τότε γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας και τον ένα ειδικευόμενο γιατρό.

Ο διευθυντής της μαιευτικής κλινικής κρίθηκε επιπλέον ένοχος για παράβαση καθήκοντος. Και οι τρεις γιατροί θα ασκήσουν έφεση.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους τους υπόλοιπους κατηγορουμένους μεταξύ αυτών το δεύτερο ειδικευόμενο γιατρό, τον ακτινολόγο, την ειδικευόμενη ακτινολόγο και την ιδιώτη γιατρό.

Ο επίλογος στην τραγική υπόθεση του θανάτου της Μαρίας Βουλγαρίδη μπήκε στη δικαστική αίθουσα τα ξημερώματα λίγο πριν τις 5 το πρωί μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που άρχισε στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης στον πρώην διευθυντή της κλινικής 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους.

Υπενθυμίζεται πως η Μαρία Βουλγαρίδη ήταν στον 8ο μήνα της κύησης όταν μετέβη στο Βενιζέλειο με φρικτούς πόνους.

Εκεί όπως αναφέρει το κλητήριο θέσπισμα δεν υπήρχε ειδικευμένος μαιευτήρας-γυναικολόγος, αλλά μόνο ειδικευόμενος. Ενώ εκτός από τους δύο γιατρούς απουσίαζε και ο ακτινολόγος.

Η γυναίκα πέθανε δύο ώρες μετά την εισαγωγή της αβοήθητη.

Πηγή: flashnews.gr

SHARE:

24Media Network