Εικόνες ντροπής σε μνημείο για τα θύματα των ναζί στην Κρήτη. Κρανία και οστά πεταμένα στο πάτωμα

Εικόνες ντροπής σε μνημείο για τα θύματα των ναζί στην Κρήτη. Κρανία και οστά πεταμένα στο πάτωμα

Αφημένο στην τύχη του είναι το μνημείο για τα θύματα των ναζί, στην Αγιά Χανίων, με οστά και κρανία στο πάτωμα, σπασμένα τσιμέντα και κατεστραμμένες επιτύμβιες πλάκες (vid)

Ντροπιαστικές εικόνες, με κρανία και οστά να είναι πεταμένα στο έδαφος, επιτύμβιες πλάκες σε κακή κατάσταση και σπασμένα τσιμέντα, απαθανατίστηκαν στο μνημείο για τα θύματα των ναζί, στην Αγιά Χανίων.

Το μνημείο έχει ουσιαστικά αφεθεί στην τύχη του, με το σκευοφυλάκιο να είναι ανοικτό, σκυλιά να τριγυρίζουν ανενόχλητα μέσα στον χώρο και τα κρανία και τα οστά των νεκρών να είναι πεταμένα στο έδαφος. Την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει το μνημείο, έφερε στο φως εγγονός άνδρα που εκτελέστηκε και θάφτηκε εκεί.

"Η πόρτα του σκευοφυλακίου ήταν ανοικτή μπήκα μέσα και είδα σκυλιά μέσα σ’ αυτό! Έμεινα αποσβολωμένος, δεν μπορούσα να πιστέψω αυτά που έβλεπα. Προσπάθησα φεύγοντας να τη μαγκώσω, ώστε τουλάχιστον να μην είναι ανοικτή. Είμαι πολύ απογοητευμένος, δεν αξίζει αυτή η συμπεριφορά στους προγόνους μας" δήλωσε ο καταγγέλλων.

Πληροφορίες από haniotika-nea.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Περιφέρεια
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εικόνες ντροπής σε μνημείο στην Αγιά

SHARE:

24Media Network