Έκδοση των αποτελεσμάτων για τις προσλήψεις στους δήμους ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Έκδοση των αποτελεσμάτων για τις προσλήψεις στους δήμους ζητά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στα γραφεία του ΑΣΕΠ βρίσκονται μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ το πρωί της Τετάρτης, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση έκδοση αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 και μονιμοποίηση των υπαλλήλων στην καθαριότητα.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, έχει προκηρύξει σε στάση εργασίας από τις 07:00 μέχρι τις 11:00 το πρωί για όλους τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στους δήμους. Στο πλαίσιο αυτής της διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ, ζητώντας  συνάντηση με τον πρόεδρο του οργανισμού, κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, προκειμένου να του θέσει τα αιτήματα της.

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητεί την άμεση έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού στους δήμους και την εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα στις υπηρεσίες των δήμων.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Νίκος Τράκας, δήλωσε πως “Έχουν περάσει 9 μήνες χωρίς να έχουν βγει τα αποτελέσματα της προκήρυξης, με αποτέλεσμα να βρίσκεται ο κόσμος σε ομηρία. Υπάρχουν εργαζόμενοι που δουλεύουν 8 μήνες και αύριο να φύγουν αν δεν είναι στους τελικούς πίνακες. Εκπαιδεύονται άνθρωποι που σε λίγες ημέρες μπορεί να μη δουλεύουν. Γι αυτό έχουμε και τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα. Το προσωπικό δεν είναι μόνιμο ώστε να εκπαιδεύεται κατάλληλα”.

Την συγκέντρωση και τις κινητοποιήσεις, στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ, ενώ το Παναττικό Σωματείο «Ηρακλής» έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 09:00 έως τις 13:00.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα