Έκκληση για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη: “Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή!”

Έκκληση για τον απεργό πείνας Βασίλη Δημάκη: “Η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή!”
Στιγμιότυπο από φυλακές Eurokinissi

Κραυγή αγωνίας από τον διευθυντή του σχολείου των φυλακών ανηλίκων, Πέτρου Δαμιανού, για την εξέλιξη υγείας του απεργού πείνας και δίψας, Βασίλη Δημάκη.

Απεργία δίψας, πέραν της απεργίας πείνας που μετράει ήδη οκτώ ημέρες (από την 21η Απριλίου), ξεκίνησε τη Δευτέρα (27/04/2020) ο κρατούμενος φοιτητής Βασίλης Δημάκης, διεκδικώντας να μην στερηθεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθη όντας κρατούμενος.

Ο κρατούμενος, Βασίλης Δημάκης, που είναι τριτοετής φοιτητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, τιμωρήθηκε γιατί μαζί με άλλους κρατούμενους των φυλακών Κορυδαλλού συμμετείχε σε ειρηνική κινητοποίηση, με αποχή από την εργασία, με αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών της χώρας.

Ξεκίνησε την απεργία αντιδρώντας στην “εκδικητική”, όπως χαρακτηρίζει, μεταφορά του από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή, στα Γρεβενά, μετά τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση, ενώ διεκδικεί να μην στερηθεί το δικαίωμα να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθη όντας κρατούμενος

Στο πλευρό του βρίσκονται ήδη φορείς, οργανώσεις καθώς και καθηγητές του, που απευθύνουν εκκλήσεις προς τους αρμόδιους, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα και να μη διακινδυνεύσει περαιτέρω η ζωή του κρατούμενου φοιτητή.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών ανηλίκων, Πέτρος Δαμιανός, μέσω ανάρτησης στο Facebook, απηύθυνε κραυγή αγωνίας κάνοντας έκκληση για τη ζωη του απεργού πείνας.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση:

Έξω από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον συνήγορό του Βασίλη Δημάκη κο Θανάση Καμπαγιάννη.

Φεύγουμε χωρίς να δούμε τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου.

Καταλαβαίνω το βαρύ πρόγραμμα…

Άλλωστε αυτό που ήθελα να της πω συνοψίζεται σε δυό γραμμές…

Η ζωή του Βασίλη Δημάκη κρέμεται από μια κλωστή…

Παύω ποια να αγωνίζομαι για τη συνέχιση των σπουδών του Βασίλη… Είναι σε δεύτερη μοίρα.. ΚΑΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ.

Προς όλους….

Σημειώνεται πως ο Βασίλης Δημάκης είναι αριστούχους φοιτητής που παρά τις δυσκολίες τελείωσε το Λύκειο στις Φυλακές Πάτρας και στη συνέχεια, διαβάζοντας μόνος του, κατάφερε όχι μόνο να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο αλλά και να επιλεγεί πέρυσι και φέτος ως υπότροφος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα