Έκρηξη βόμβας έξω από κτίριο που στεγάζει δικηγορικά γραφεία στον Πειραιά

Έκρηξη βόμβας έξω από κτίριο που στεγάζει δικηγορικά γραφεία στον Πειραιά
Περιπολικά Eurokinissi

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μετά τις 02:00 τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Νοταρά και Φιλελλήλων στο κέντρο του Πειραιά - Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Αναστάτωση προκλήθηκε στις δύο τα ξημερώματα από έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στον Πειραιά. Άγνωστοι τοποθέτησαν βόμβα έξω από κτίριο που στεγάζονται δικηγορικά γραφεία, επί της οδού Φιλελλήνων 10, κοντά στα Δικαστήρια Πειραιά, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στην είσοδο, στη Γ΄ΔΟΥ Πειραιά, σε ξενοδοχείο, σε παρακείμενα καταστήματα και σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Στο κτίριο στεγάζεται συγκεκριμένα νομική εταιρεία που εξειδικεύεται στους τομείς ναυτικού δικαίου, τραπεζικών εργασιών και ναυτιλιακών χρηματοδοτήσεων, δικαστηριακής πρακτικής και επίλυσης διαφορών δικαστικά και εμπορικών θεμάτων.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν πως άγνωστα άτομα προσέγγισαν τον χώρο πιθανόν με αυτοκίνητο, τοποθέτησαν την τσάντα με τον εκρηκτικό μηχανισμό και αποχώρησαν. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, πρόκειται για αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό αποτελούμενο από βραδύκαυστο φιτίλι και δυναμίτη, μηχανισμός που επίσης ευθέως παραπέμπει στο κοινό έγκλημα.

Η Αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τα κίνητρα των δραστών ενώ γίνεται έρευνα και σε παρακείμενες επιχειρήσεις μήπως τυχόν υπάρχει υλικό κλειστού κυκλώματος που να έχει καταγράψει τις κινήσεις των δραστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα