Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για την συγκέντρωση των ‘Παραιτηθείτε’

Έκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για την συγκέντρωση των ‘Παραιτηθείτε’

"Κατέβηκε" από γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το κάλεσμα ενάντια στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των "Παραιτηθείτε"

Σε εξέλιξη βρίσκεται σταδιακά η ανάπτυξη των μέτρων που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή παρατράγουδων σήμερα το απόγευμα στη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε».

Βεβαίως, αυτό που επισημαίνουν ως θετικό γεγονός είναι ότι το κάλεσμα στην γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου «κατέβηκε» και έτσι πιθανόν να άλλαξαν γνώμη και οι εμπνευστές αυτού του καλέσματος, ωστόσο τα μέτρα που είχαν σχεδιαστεί ούτως ή άλλως περιελάμβαναν αυτή την παράμετρο, δηλαδή της πιθανότητα προβοκάτσιας ή επίθεσης αγνώστων στους διαδηλωτές.

Οι εκτιμήσεις που έλαβαν οι αξιωματικοί της ΓΑΔΑ από τους διοργανωτές του «Παραιτηθείτε» κάνουν λόγο για έναν μέσο όρο 5.000 ατόμων που ενδεχομένως θα συμμετάσχουν, ίσως και παραπάνω και με αυτόν τον αριθμό κάνουν τους υπολογισμούς τους και στην Αστυνομία για τους αστυνομικούς που θα χρειαστούν για τα μέτρα.

Ήδη άντρες της Κρατικής Ασφάλειας έχουν τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα σημεία για να ελέγχουν ύποπτες κινήσεις και να προβαίνουν σε προληπτικές προσαγωγές, ενώ καθώς θα πλησιάζουμε στο απόγευμα τα μέτρα αυτά θα αναπτύσσονται όλο και περισσότερο και θα γίνουν όλο και πιο έντονα.

Κάτι περισσότερο από 1.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν σε πρώτη φάση και ανάλογα με τα δεδομένα μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί η αστυνομική δύναμη. Θα υπάρχουν  προληπτικές προσαγωγές σε άτομα που ενδεχομένως θα κρίνονται ύποπτα από διάσπαρτες μικτές αστυνομικές δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας και στους δρόμους γύρω από την Πλατεία Συντάγματος θα τοποθετηθούν διμοιρίες ως νοητοί φραγμοί.

Βεβαίως και εδώ εάν αυτό κριθεί απαραίτητο θα τοποθετηθούν ακόμα και κλούβες της Αστυνομίας κάθετα στην Πανεπιστημίου, την Σταδίου και την Βασιλίσσης Σοφίας για περαιτέρω «στεγανοποίηση» του χώρου της συγκέντρωσης, ωστόσο αυτό θα συμβεί μόνο εάν κριθεί αναγκαίο.

Γενικά τα μέτρα θα έχουν μία λογική κλιμάκωσης η οποία θα αναπτύσσεται ανάλογα με τα δεδομένα που κάθε φορά θα έχουν μπροστά τους οι επιτελείς της ΓΑΔΑ. Για το θέμα έχει ενδιαφερθεί ιδιαίτερα και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκεται σε σχετική επαφή με την ΓΑΔΑ για την λήψη των σχετικών μέτρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα