Έκτακτη ενίσχυση 900.000 ευρώ στους δήμους Μάνδρας και Μεγαρέων

Έκτακτη ενίσχυση 900.000 ευρώ στους δήμους Μάνδρας και Μεγαρέων
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ Η ΦΟΝΙΚΗ ΠΛΗΜΜΥΡΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την καταβολή επιχορήγησης για την αποκατάσταση των ζημιών

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση, συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, στους Δήμους Μάνδρας-Ειδυλλίας (500.000) και Μεγαρέων (400.000) για αποκατάσταση των ζημιών σε δίκτυα και υποδομές που προκλήθηκαν από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα, ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από σχετικό αίτημα των δήμων.

Η χρηματοδότηση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο των ειδικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τη θεομηνία. Τα χρήματα προέρχονται από τον λογαριασμό «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρεί το υπουργείο Εσωτερικών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Παράλληλα ανακοινώθηκε δέσμη μέτρων και αποζημιώσεις για την ανακούφιση των πολιτών που επλήγησαν απ’ τις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες σε Δυτ. Αττική, Σύμη, Πιερία, Σαμοθράκη και Αγιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα