Ελένη Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης για την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της

Ελένη Τουλουπάκη: Αίτηση εξαίρεσης για την πειθαρχική έρευνα σε βάρος της
Η Εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη INTIME NEWS

Επικαλούμενη "σοβαρότατες υπόνοιες ελλείψεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας" σε βάρος της, η Ελένη Τουλουπάκη προχωρά σε αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου που διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της.

Δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημ. Παπαγγελόπουλο, και την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, η εισαγγελική λειτουργός προχωρά σε αίτηση εξαίρεσης κατά της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Αριστέας Θεοδόση, που διενεργεί πειθαρχική έρευνα σε βάρος της.

Η Ελένη Τουλουπάκη επικαλείται “σοβαρότατες υπόνοιες ελλείψεις αντικειμενικότητας και αμεροληψίας” σε βάρος της και για αυτό δεν θα πρέπει να συμμετέχει στην πειθαρχική έρευνα που έχει ξεκινήσει.

Σύμφωνα με την αίτηση εξαίρεσης την οποία κατέθεσαν σήμερα οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της, Γιάννης Μαντζουράνης, Βασίλης Χειρδάρης και Βαγγέλης Γεωργακοπουλος:

Η Ελένη Τουλουπάκη κλήθηκε σε πειθαρχικές εξηγήσεις και για τις βασικές κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την αποκαλούμενη σκευωρία της Novartis για τις οποίες αμετάκλητα έχει απαλλαγεί με βούλευμα,

Η κυρία Θεοδόση είχε την πειθαρχική της δικογραφία περίπου δύο χρόνια και αποφάσισε να την καλέσει σε εξηγήσεις μόλις ένα μήνα πριν αρχίσει η δίκη της στο Ειδικό Δικαστήριο “με σαφέστατη πρόθεση και σκοπό να δημιουργήσει δυσμενείς κρίσεις και εντυπώσεις σε βάρος της, οι οποίες είναι πιθανόν να επηρεάσουν την κρίση των δικαστών του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου”,

Της χορηγήθηκε προθεσμία λίγων ημερών για να μελετήσει 7.747 σελίδες δικογραφίας και να προετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις της. Σήμερα έληξε η προθεσμία και “η κα Θεοδόση απαραδέκτως και αδικαιολογήτως αρνήθηκε να της χορηγήσει νέα προθεσμία έως τις 12 Σεπτεμβρίου (…) με πρόθεση να με οδηγήσει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο στις 19 Σεπτεμβρίου με νέα πειθαρχική δίωξη σε βάρος μου ώστε να επηρεάσει την έκβαση της δίκης”.

Η κυρία Θεοδόση έχει διπλή ιδιότητα, τόσο της διενεργούσας τη συγκεκριμένη πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση όσο και ως αναπληρωματικού μέλους του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για την ίδια υπόθεση και αυτό “δημιουργεί υπόνοιες μεροληψίας σε βάρος μου καθώς η συγκεκριμένη αντεισαγγελέας είναι ήδη αρνητικά προκατειλημμένη απέναντί μου και γνωρίζει εκ των προτέρων το περιεχόμενο της δίκης και το αντικείμενο της δικογραφίας. Όφειλε να υποβάλει δήλωση αποχής από την πειθαρχική έρευνα και έχει υποπέσει τουλάχιστον στο πειθαρχικό παράπτωμα της αποσιώπησης νόμιμου λόγου αποκλεισμού ή εξαιρέσεως“, αναφέρεται.

Μετά την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι δικηγόροι της Ελένης Τουλουπάκη ανάμεσα σε άλλα, δήλωσαν:

“Η αίτηση εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη κατά της κυρίας Θεοδόση είναι το έσχατο μέσο άμυνας κατά των αυθαιρεσιών και παρανομιών της κυρίας Θεοδόση. Μεταξύ άλλων, λησμονεί και παραλείπει να συμπεριλάβει στη δικογραφία το ομόφωνα απαλλακτικό βούλευμα του δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, ενώ ταυτοχρόνως απαιτεί εξηγήσεις για τα ίδια γεγονότα για τα οποία έκρινε αμετάκλητα το ίδιο δικαστικό συμβούλιο. Καλεί την κυρία Τουλουπάκη σε γραπτές εξηγήσεις παραμονές της εκδίκασης συναφούς ποινικής υπόθεσης, ενώ έχει χρεωθεί τη σχετική πειθαρχική υπόθεση από τις 10 Μαρτίου του 2021 και στο μεσολαβήσαν χρονικό διάστημα παρεγράφησαν -προφανώς από παραδρομή- πειθαρχικά παραπτώματα άλλων προσώπων με παρόμοιες κατηγορίες για το χειρισμό της γνωστής υπόθεσης Novartis. Η μόνη και απόλυτα προφανής εξήγηση αυτής της βιασύνης είναι η πρόθεση της κυρίας Θεοδόση να καταστήσει την κυρία Τουλουπάκη πειθαρχικά διωκομενη πριν από τις 19 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο, για δημιουργία δυσμενών σε βάρος της εντυπώσεων. Οι παράνομες πράξεις και παραλείψεις της κυρίας Θεοδόση δημιουργούν όχι βάσιμες υπόνοιες αλλά ακράδαντη πεποίθηση για τη μεροληψία της, την προκατάληψη της και την παντελή έλλειψη των -απαιτούμενων για μία δίκαιη κρίση- ιδιοτήτων στο πρόσωπό της.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα