Ελεύθερος ο 63χρονος για τα sms στην Παπακώστα

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα
Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα MOTIONTEAM

Τι υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο 63χρονος που αφέθηκε ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου για το "Έρχεται Γουδί".

Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 63χρονος που φέρεται να απέστειλε απειλητικά μηνύματα στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αικατερίνη Παπακώστα, ενόψει της ψήφισης για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Συνοδευόμενος από συγγενείς και φίλους και με την παρουσία της πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, η οποία -όπως δήλωσε- βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ως ένδειξη συμπαράστασης, ο 63χρονος απολογήθηκε ενώπιον του 17ου τακτικού ανακριτή. Ο ίδιος δήλωσε «άνεργος ναυτικός με έντονη συνδικαλιστική δράση στο χώρο της αριστεράς», με τους συνηγόρους του να υποστηρίζουν πως θα προσφύγουν κατά όσων των αποκάλεσαν ακροδεξιό.

ADVERTISING

Ο κατηγορούμενος για απειλή βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής αρνήθηκε την κατηγορία, αποδεχόμενος ωστόσο ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται». Μάλιστα, κατά την απολογία του ζήτησε να δοθεί συμπληρωματική κατάθεση από την Αικ. Παπακώστα. «Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο εινιο δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρεπει συνεπώς για να μην ειναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.

Αναφορικά με τα μηνύματα ανέφερε ότι: «Η φράση «Έρχεται Γουδί» είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής» ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».

Μάλιστα, ο 63χρονος που αναφέρει ότι έχει αριστερές καταβολές, υποστήριξε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι ειναι ύψιστο καθήκον εκάστου Έλληνα βουλευτή η απαντηση ψηφίσεως μιας συμφωνίας η οποία εκχωρεί εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι ενδεχόμενη υπερψήφιση της, χωρίς μάλιστα την από το νόμο απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία, αποτελεί παράνομη πράξη η οποία δύναται να επιφέρει ποινική δίωξη και πιθανόν ποινικές κυρώσεις».

Κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο 63χρονος δήλωσε πως για τον οποίο για τον ίδιο η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί εθνική καταστροφή, επισημαίνοντας: «Σαφώς θα συνεχίσω να επικοινωνώ τη θέση μου, χωρίς όμως να στελνω μηνύματα».

Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν με τη σειρά τους: «Ο εντολέας μου εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πράξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτες. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: «Στις 13 Ιανουαρίου 2019 απέστειλε από το κινητό του τηλέφωνο προς το κινητό της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και ανεξάρτητου βουλευτή, Αικατερίνης Παπακωστα, δυο μηνύματα με το περιεχόμενο «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ενόψει της επερχόμενης ψηφοφορίας στη Βουλή για την κύρωση ή μη της συμφωνίας των Πρεσπών για τη νέα ονομασία της ΠΓΔΜ με σκοπό να της επιβάλει να ψηφίσει κατά της συμφωνίας αυτής, πράξη που ανάγεται στα καθήκοντά της ως μέλους της ελληνικής Κυβέρνησης και μέλους της Βουλής. Παράλληλα, φέρεται να απείλησε την εν λόγω βουλευτή με πράξεις βίας με τη φράση «Έρχεται Γουδί» που κατά το κατηγορητήρια παραπέμπει ευθέως έστω και μεταφορικά στην τιμωρία των πρωταιτίων της μικρασιατικής καταστροφής και της εκτέλεσης των έξι στρατιωτικών κατόπιν δίκης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η παραίτηση της Κατερίνας Παπακώστα που δεν έγινε δεκτή

SHARE:

24Media Network