Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση η έρευνα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση η έρευνα κατά του Πέτρου Φιλιππίδη
Ο Πέτρος Φιλιππίδης ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΧΟΝΤΙΔΗΣ / PAPADAKIS PRESS

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να έχει καταλήξει ως προς την εξέλιξη δύο ερευνών για σεξουαλική κακοποίηση, μεταξύ των οποίων και εκείνη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι η ερχόμενη εβδομάδα σχετικά με τουλάχιστον δύο υποθέσεις που ερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, με πρωταγωνιστές ανθρώπους του καλλιτεχνικού στερεώματος. Τόσο η υπόθεση του Πέτρου Φιλλιπίδη όσο και η δικογραφία που έχει σχηματιστεί κατά ενός ακόμη ηθοποιού βρίσκονται μερικά μόλις βήματα πριν την ολοκλήρωσή τους.

Η υποβολή από τη πλευρά του κωμικού ηθοποιού των έγγραφων εξηγήσεων του, την Παρασκευή πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, σηματοδότησε την έναρξη του τέλους για την προκαταρκτική εξέταση για τρεις κακουργηματικές πράξεις. Πράγματι, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Κώστα Σπυρόπουλος, να έχει καταλήξει ως προς την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη, κίνηση που θα οδηγήσει είτε στην παραπομπή της δικογραφίας στο στάδιο της ανάκρισης, είτε στην αρχειοθέτησή της.

Πάντως, η απόφαση αυτή θα έρθει αφού ο εισαγγελικός λειτουργός εξετάσει διεξοδικά όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει για τις τρεις καταγγελίες που αρχικά έχουν κατατεθεί στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Πρόκειται για μαρτυρικές καταθέσεις των τριών γυναικών αλλά και προσώπων που έχουν προταθεί τόσο από τις ίδιες όσο και από τον ηθοποιό, καθώς και το υπόμνημα που υπέβαλε ο Πέτρος Φιλλιπίδης ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αρνούμενος τα αδικήματα του βιασμού και της απόπειρας βιασμού που του έχουν αποδοθεί, με χρόνο τέλεσης τα έτη 2008, 2010 και 2014.

Κλήτευση ηθοποιού

Τις ίδιες ημέρες, ο Κώστας Σπυρόπουλος αναμένεται να προχωρήσει ακόμη μία έρευνα που έχει «χρεωθεί». Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να αποσταλεί σε ηθοποιό η κλήτευσή του προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η εμπλοκή του με την ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται και εδώ μέσα από το ΣΕΗ, το οποίο υπέβαλε καταγγελία που έχει κατατεθεί στο σωματείο κατά του ηθοποιού. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή γίνεται περιγραφή που προσιδιάζει με το κακούργημα του βιασμού, ενώ δεν τίθεται ζήτημα παραγραφής, αφού κατά την καταγγελία, φέρεται να τελέστηκε το 2020. Από τις έγγραφες εξηγήσεις του ηθοποιού σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελικός λειτουργός, θα φανεί η πορεία και αυτής της έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τέλος της εβδομάδας του Πάσχα σηματοδοτεί και την ουσιαστική έναρξη μίας τρίτης προκαταρκτικής εξέταση που αφορά σε καταγγελίες κατά γνωστού σεναριογράφου. Αν και περισσότερες από 10 αναφορές γυναικών έχουν φτάσει στις εισαγγελικές αρχές μέσω του ΣΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είναι όλες αξιοποιήσιμες, περιορίζοντας το ποινικό ενδιαφέρον σε μία καταγγελία που αφορά σε ενδεχόμενη απόπειρα βιασμού στο σπίτι του το 2007. Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας αναμένεται να έχει καταλήξει ως προς τον αριθμό των καταγγελιών που μπορεί να εξετάσει, καλώντας τους πρώτους μάρτυρες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα