Ενημέρωση Παυλόπουλου για τις φονικές πυρκαγιές από τον καθηγητή Λέκκα

Με τη σκέψη στα θύματα της φωτιάς η απονομή των βραβείων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη"
Με τη σκέψη στα θύματα της φωτιάς η απονομή των βραβείων "Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη" EUROKINISSI

Ενημέρωση από τον Καθηγητή Ευθύμη Λέκκα για τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική δέχθηκε την Παρασκευή στο προεδρικό μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Η σχετική ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρει τα εξής: "Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος δέχθηκε σήμερα τον Καθηγητή κ. Ευθύμη Λέκκα, Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις πρόσφατες τεράστιες φυσικές καταστροφές στον Ελληνικό χώρο, και ιδίως στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Ο κ. Λέκκας παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικό επιστημονικό υλικό, τόσον ως προς τα αίτια των καταστροφών αυτών όσο και ως προς τις τραγικές επιπτώσεις τους. Η ενημέρωση επικεντρώθηκε κυρίως στα αίτια και τις επιπτώσεις της φονικής πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική καθώς και στις δράσεις, οι οποίες πρέπει ν’ αναληφθούν, αφενός σ’ επίπεδο πρόληψης νέων καταστροφών και, αφετέρου, για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ανάκαμψη των πληγεισών περιοχών, κατ’ εξοχήν δε από πλευράς ανάκαμψης του φυσικού περιβάλλοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
SHARE:

24Media Network