Ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας: Ποινή φυλάκισης 3 ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων

Ένοχος ο Αρτέμης Σώρρας: Ποινή φυλάκισης 3 ετών για διασπορά ψευδών ειδήσεων
CRETAPOST.GR

Ο επικεφαλής της "Ελλήνων Συνέλευσις" καταδικάστηκε με ποινή φυλάκισης τριών ετών ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ.Οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ με αναστολή

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου τόσο ο επικεφαλής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας όσο και άλλα έξι άτομα για την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση και της διέγερσης.

Συγκεκριμένα ο Αρτέμης Σώρρας, καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης, και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ ενώ, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ. Ο κ. Σώρρας δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές του, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν την ελληνική σημαία.
Μάρτυρας κατηγορίας ήταν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

Η υπόθεση είχε αναβληθεί με επεισοδιακό τρόπο τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα αρχικώς ζήτησε να ακυρωθεί το κατηγορητήριο υποστηρίζοντας ότι υπάρχει δεδικασμένο, αίτημα που απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια υπέβαλε μήνυση σε βάρος της προέδρου και της εισαγγελέως, ζητώντας την εξαίρεσή τους, αίτημα που επίσης απορρίφθηκε.

Ακολούθησε νέο αίτημα αναβολής για την προφύλαξη της διαδικασίας, καθώς, όπως είπε, το κλίμα είχε διαταραχθεί και υπήρχε δυσπιστία μετά και τη μήνυση που υποβλήθηκε. Έτσι η υπόθεση αναβλήθηκε για να εκδικαστεί σήμερα.

Πηγή: 

Cretapost.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αρτέμης Σώρρας, Δικαιοσύνη, Κρήτη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σώρρας: Να βγω πρωθυπουργός και θα δείτε τι θα γίνει

Α. Σώρρας: Το σύστημα τρομοκρατήθηκε από τη δυναμική της Ελλήνων Συνέλευσις

Προφυλακιστέος ο Αρτέμης Σώρρας

SHARE: