Ένοχος για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος

Ένοχος για τοκογλυφία ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος
Ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ανθόπουλος EUROKINISSI

Καταδικάστηκε σε 15 έτη φυλάκιση, αλλά δεν οδηγείται στη φυλακή γιατί του χορηγήθηκε ανασταλτικό στην έφεση - Αποφασίστηκε και η κατάσχεση του σπιτιού του στη Βούλα.

Σε ποινή φυλάκισης 15 ετών με αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ανθόπουλος, κατηγορούμενο για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ομόφωνα ένοχο τον πρώην υφυπουργό Παιδείας, ωστόσο αποφάσισε ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή, δίνοντας αναστολή μέχρι την έφεση κατά πλειοψηφία (2-1). Αντ’ αυτού όρισε τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα, προχώρησε στην κατάσχεση του ποσού των 1,7 εκατ ευρω για τον Γιάννη Ανθόπουλο, συμπεριλαμανομένου του σπιτιού του στη Βούλα, για το αδίκημα της τοκογλυφίας. Την ίδια τύχη είχαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι επίσης καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή με αναστολή, ενώ θα κατασχεθεί και μέρος της περιουσίας του εως το ποσό των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δικογραφία απασχόλησε τη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της καπνεμπόρου Οδέττης Πετρίδη, η οποία υποστήριξε ότι δέχθηκε τοκογλυφικό δανεισμό με υψηλά επιτόκια από την εταιρεία Βamaco -μετέπειτα Gennet- για τον οποίο μεσολάβησε ο πρώην υφυπουργός φέρνοντας σε επαφή τις δύο πλευρές. Για τις υπηρεσίες του όπως είχε πει κατά τη διάρκεια της δίκης η κ. Πετρίδης, εισέπραττε κάθε φορά το 10% του ποσού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα