Ένταση και χημικά σε διαμαρτυρία για το προσφυγικό στη Χίο

Ένταση και χημικά σε διαμαρτυρία για το προσφυγικό στη Χίο

Ένταση στη Χίο μεταξύ αστυνομικών και κατοίκων- Στη συνέχεια έγινε πορεία προς τον καταυλισμό της Σούδας, όπου οι μετανάστες τους υποδέχτηκαν με πέτρες

Όλο και πιο έκρυθμη γίνεται η κατάσταση στα νησιά του Β. Αιγαίου με τους κατοίκους των νησιών να διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά τους με τους πρόσφυγες, αλλά και τους πρόσφυγες από την πλευρά τους να διαμαρτύρονται έντονα που δεν τους επιτρέπεται να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Νωρίτερα το απόγευμα, περίπου 1.000 κάτοικοι της Χίου συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης για διαμαρτυρόμενοι για την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί τους.

Ανάμεσα σε απλούς κατοίκους όμως φαίνεται πως παρείσφρησαν και ακροδεξιά στοιχεία με αποτέλεσμα σύντομα να δημιουργηθεί ένα κλίμα έντασης.

Οι συγκεντρωθέντες θέλησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς τον προσωρινό καταυλισμό φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην Σούδα, κίνηση όμως για την οποία δεν είχε ενημερωθεί από πριν η Αστυνομία, με αποτέλεσμα, διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο νησί να επιχειρήσει να τους εμποδίσει να προχωρήσουν. Εκεί η προκλήθηκε η πρώτη ένταση από την οποία δεν γλίτωσαν σύμφωνα με τοπικά μέσα ούτε οι δημοσιογράφοι.

Ένταση και χημικά σε διαμαρτυρία για το προσφυγικό στη Χίο

Στο σημείο τελικά η Αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη χρήση χημικών, ωστόσο μερίδα διαδηλωτών συνέχισε την πορεία της προς την Σούδα και όταν οι μετανάστες τους είδαν, άρπαξαν ξύλα και άρχισαν να τους πετούν πέτρες... Και σε αυτό το σημείο επενέβη η διμοιρία των ΜΑΤ και περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το βράδυ τα πνεύματα ηρέμησαν εντελώς απ' όλες τις πλευρές και το πλήθος αποχώρησε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί ή προσαγωγές από τα περιστατικά αυτά, ωστόσο το κλίμα γίνεται όλο και πιο θερμό τα τελευταία 24ωρα στα νησιά του Β. Αιγαίου.

(Φωτό/Video: Politischios.gr)

SHARE: