Μικροεπεισόδια στα Διαβατά: Πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα μετά από διαδικτυακό κάλεσμα

Μικροεπεισόδια στα Διαβατά: Πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα μετά από διαδικτυακό κάλεσμα

Ομάδα περίπου 40 γυναικών, μαζί με μικρά παιδιά, από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες-μετανάστες στο σημείο, επιχείρησε να μετακινηθεί και απωθήθηκε από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Μικροένταση ξέσπασε έξω από το camp των Διαβατών, όταν ομάδα περίπου 40 γυναικών, μαζί με μικρά παιδιά, από τους συγκεντρωμένους πρόσφυγες-μετανάστες στο σημείο, επιχείρησε να μετακινηθεί.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ήθελαν να υποδεχτούν μέλη της οικογένειάς τους που έρχονται από τη Συμμαχική Οδό, ωστόσο τα ΜΑΤ έστησαν μπλόκο και δεν τους άφησαν να περάσουν το σημείο.

«Θέλουμε να δούμε τις οικογένειες μας. Δεν είμαστε φυλακισμένες» φώναζαν στα αγγλικά.

Ακολούθησε ολιγόλεπτη ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και της αστυνομίας, με τους πρώτους να εξαπολύουν επίθεση εναντίων των αστυνομικών και τους δεύτερους να τους απωθούν. Οι γυναίκες παραμένουν μπροστά από τα ΜΑΤ, αλλά χωρίς να γίνεται συμπλοκή. Οι υπόλοιποι πρόσφυγες βρίσκονται σε στάση αναμονής έξω από το camp. Μεταξύ αυτών και της ομάδας γυναικών έχει στηθεί μεγάλο μπλόκο της αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, οι περισσότεροι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι διέμεναν σε δομές φιλοξενίας, διαμερίσματα ή ξενοδοχεία, πέρασαν τη νύχτα σε σκηνές έξω από το camp Διαβατών, χωρίς να υπάρξουν εντάσεις. Στόχος τους σήμερα να ξεκινήσουν πορεία προς τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία. Μάλιστα, ορισμένες οικογένειες ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύουν τις σκηνές τους.

Στο σημείο υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία με τουλάχιστον τέσσερις κλούβες των ΜΑΤ.

Κλειστή είναι η Συμμαχική Οδός ενώ στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη που έχει κλείσει περιμετρικά την περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη διάρκεια επεισοδίων πραγματοποιήθηκε μια προσαγωγή και μια σύλληψη ενός 37χρονου από το Ιράκ, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα